Tämä metsäalan kriisi on myös suomalaisen yksityisen metsänomistuksen epäeettinen mätäpaise MTK:ta myöten

Tämä metsäalan kriisi on myös suomalaisen yksityisen metsänomistuksen epäeettinen mätäpaise MTK:ta myöten 


Kysymys kuuluu kuinka iso prosentti taimikoiden päästämisestä  kasvu- ja hiilinielukuolioiksi johtuu yksityisten metsänomistajien piittaamattomuudesta metsänhoidon vastuusta - kuten myös se että metsä on päästetty yliikäiseen kasvukuolio- ja hiilinielukuoliokuntoon. 

Huomioiden tämän Metsälehti Forestin oheisen lauseen

Niinpä yksityismaiden osuus hakkuista on metsien omistusosuutta selvästi suurempi, noin 80 prosenttia. "


Ja samalla viety metsältä hiilinielu ja tehty se hiilupäästöksi - josta uhkaa kansantaloutta 2-7 miljardin euron sakko.

Kuinka moni noista piittaamattomista sivutoimisista metsänomistajista on huutamassa somessa omaisuutensa vuoksi edelleen luontotuhoisan avohakkuupolitiikan puolesta - piittaamatta sen enempää ympäristäarvoista kuin kansantaloutta uhkaavasta jättitappiosta.

Ja kaiken eettisen mädännäisyyden päällä sitten tämä kirsikka - pölhövihreät ehdottaa että metsää suojeltaisiin sillä että maksettaisiin siitä ettei metsänomistajat hakkaa metsiään.

Niin MTK - joka on täynnä niitä jotka vihaa vihreitä ja vihreää aatetta - riemumielin ottaa vihaamiltaan vihreiltä ajatuksen. Se kelpaa kun on rahasta kyse, etiikasta ei piitata.

Että saatana maksetaan vielä hakkaamattomuuspalkkioita tuolle etiikkapiittaamattomalle sivutoimiyksityismetsänomistajille - jotka tuhosi metsänkasvupotentiaalia ja hiilinielua - että he saatana oikein saa tilin siitä että niin tekivät - jota se on jos heille vielä maksetaan siitä etteivät hakkaa metsiään.

Kun heidät pitäisi viedä oikeuteen ja syytteeseen että päästivät taimikot taimipusikoiksi ja lopulta metsänsä pysähtyneen kasvun ja hiilinielun metsänhoitorappioksi - kaikessa ideologia "metsä kasvaa avohakkuukuntoon vaikka minä en tekisi mitään".

Ja MTK alleviivaa eettisen mädännäisyytensä hyväksyessään vihreiden typerän idean maksaa siitä etteivät metsänomistajat hakkaa metsiään - kun vihreissä ei ollut sen vertaa järkeä ja etiikkaa että vaatisivat että metsänsä metsänhoidon heitteille jättäneet metsänomistajat pitäisi

1. Haastaa oikeuteen teoistaan

2. Määrätä valtion toimesta ja suorittaen huonon metsänhoidon korjaustoimenpiteet.

Mutta että yksityismetsänomistajille - jotka lienee hyväpalkkaisia muissa ammateissa toimivia - pitäisi maksaa oikein palkkio siitä mitä hallaa ovat aiheuttaneet vastuuttomuudellaan kaikelle sille mitä metsiin ikinä liittyy.

3. Ja jos ei metsänomistajat suostu sakkoon ja maksamaan valtion korjaustoimenpiteitä heidän metsilleen - niin metsät pitää valtiolle aiheutetun ympäristö- ja kansantalousvaaran vuoksi pakkolunastaa valtiolle.

Ja jotta tämä mätäpaise olisi täydellinen niin sitä koristaa myös oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen täydellinen velttous. Ei mitään otetta mihinkään asiaan tässä.

Ohessa siitä mitä sanotaan Suomen metsänomistuksesta



Metsälehti Forest:

Yksityiset ihmiset omistavat noin 60 prosenttia Suomen tuottavasta metsämaasta. Suomessa on noin 620 000 metsänomistajaa, kun mukaan lasketaan kaikki yli kahden hehtaarin tilojen omistajat, puolisot sekä yhtymien ja kuolinpesien osakkaat. Metsänomistajia on siis lähes 14 prosenttia kansasta.

Yksityisten kansalaisten omistuksessa olevat metsät siirtyvät usein perintönä sukupolvelta toisella; siksi Suomessa puhutaan perhemetsätaloudesta. Valtio omistaa 26, osakeyhtiöt, kuten teollisuus 9 ja muut tahot 5 prosenttia tuottavasta metsämaasta. Valtion metsät sijaitsevat pääasiassa Pohjois- ja Itä-Suomessa ja niistä 45 prosenttia on tiukasti suojeltu. Valtionmetsiä hoitaa valtion liikelaitos Metsähallitus.

Tyypillistä metsänomistajaa ei ole

Muutama vuosikymmen sitten tyypillinen perhemetsänomistaja oli maalla asuva, vähän kouluja käynyt maanviljelijämies. Nykyisin tyypillistä metsänomistajaa ei enää ole. Eniten metsänomistajarakennetta muokkaa väestön ikääntyminen ja suurin metsänomistajaryhmä ovatkin eläkeläiset.

Suomessa pohditaan paljon metsänomistajakunnan nopeaa kaupunkilaistumista. Vaikka ilmiö on todellinen, kuitenkin vielä vuonna 2009 metsäomistajista 55 prosenttia asui haja-asutusalueilla, kun taas neljännes asui yli 20 000 asukkaan kaupungeissa. Runsas 40 prosenttia metsänomistajista asui tilallaan. Metsänomistusrakenne kuitenkin muuttuu koko ajan ja uusia tietoja asiasta saadaan alkuvuodesta 2020.

Suomalaiset metsätilat ovat tyypillisesti pieniä. Yli kahden hehtaarin metsätiloja on noin 344 000 ja niiden koko on keskimäärin 30,5 hehtaaria. Yli sadan hehtaarin metsätiloja on vain viisi prosenttia metsätilojen määrästä.

Metsänomistusrakenne polarisoituu siinä mielessä, että sekä suurten että pienten tilojen määrä on kasvussa.

Metsätilalla on usein monta omistajaa ja siksi metsänomistajia on noin kaksinkertainen määrä metsätiloihin verrattuna. Perikunnat omistavat yhdeksän prosenttia metsätiloista ja pääosin yksityisten kansalaisten muodostamat yhtymät 17 prosenttia.

Noin puolet metsätiloista on siirtynyt omistajilleen perintönä. Yksityismetsä vaihtaa omistajaa keskimäärin noin 30 vuoden välein.

Perheiden ja yksityisten kansalaisten osuus hyvätuottoisista metsämaista on suurempi kuin muiden, koska valtion ja osittain myös yhtiöiden maat sijaitsevat pääosin vähätuottoisilla mailla Pohjois- ja Itä-Suomessa. Niinpä yksityismaiden osuus hakkuista on metsien omistusosuutta selvästi suurempi, noin 80 prosenttia.

Lähteet: Luonnonvarakeskus, MTK, Metsähallitus

Päivitetty: kesäkuu 2019 "


Alleviivaisin tuossa tätä lausetta

Niinpä yksityismaiden osuus hakkuista on metsien omistusosuutta selvästi suurempi, noin 80 prosenttia. "

Joten - yksityiset metsänomistajat ovat nykyisen eettisen ja ympäristöeettisen rappion ytimessä.

Eikä kukaan muu kuin minä käy kritiikillä tämä eettisen mädännäisyyden kimppuun.


Ps. Ja jotta farssi olisi vieläkin totaalisempi niin media ei ole tätä näkökulmaa lainkaan käsitellyt - vaikka sen on varmasti tiennyt kuin ymmärtänytkin.

Piti vain minun löytää tuo asia niin koko metsänomistuksen paska räjähti koko kansakunnan silmille. Kannattaa tämän asian jatkokäsittelyssä panna iltapäivälehtien lööpiksi suomalaista vessapaperia johon on pyyhitty paskaa niin sehän on täydellinen lööppi.


  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3801022 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3800984

    Avohakkuu on aina monimuotoisuusshokki ja -murha. Se on hyväksyttävissä vain muutaman hehtaarin mitassa riittävän pitkin vähintään 500 metrin välimatkoin. Ja harvennus pitää tehdä suurimmasta puusta pienempään päin ja niin että sinne jää kasvuvaloa pienemmille puille.

    Ja tottahan pienempääkin harvennusta voi tehdä – mutta pääsäännön pitää olla harvennus suuremmasta pienempään päin.

    Ja vain niin että avohakkuu pienillä aloilla tehdään harkitusta syystä harvoin välein.

    Näin pidetään metsän kasvuvoima, hiilensidontavoima, monimuotoisuuden elinvoima ja lajien säilyvyys yllä. Ja metsä toimii erinomaisesti myös virkistyskäytössä – myös niin että pienemmät harvennuspuut ja hakkuutähteet pitää jättää metsään virkistyskäyttöön turvallisessa pitkäpiippuisessa suljetussa kamiinassa poltettavaksi. Niin että avotuli kielletään kokonaan kaikissa metsissä ja ainoa sallittu tulenkäyttömuoto on suljettu kamina. Joka on turvallinen ja turvallisin tulenkäyttömuoto niin lämmitellä kuin tehdä ruokaakin kaikissa olosuhteissa poislukien metsäpalovaroitusaika. Metsän hakkuutähteistä ja harvennetuista pienemmistä puista metsänomistaja voi pyytää pienen maksun. Josta osan pitää mennä metsänomistajan metsäpalovakuutukseen. Silti maksun pitää pysyä pienenä luokkaa kymmenen euroa kuukausi. Jolla metsänomistaja tienaa sopivasti sillä kamiinankäyttölupa metsään jätetyillä polttopuilla räjäyttää luontoretkeilyn ympärivuotiseksi paklastalvia myöten.

    Ja suomalaiset löytävät uudelleen metsänsä sillä perisuomalaisella tavalla jollainen se on kautta aikain suomalaisilla ollut ja säilynyt geenikaipuuna näihin päiviin saakka

Uusi kommentti

Valtio on perinteisesti ollut Suomen kovin avohakkuiden tekijä.

Olen metsänhoitoa tehnyt 50 vuotta ja tiedän, että yksityiset hoitavat metsät hyvin ja ovat kovan valvonnan alla. Metsänhoitoyhdistykset määräävät mitä saa tehdä. Oikeastaan metsänomistajaa ei ole omistajan roolissa.

Metsien moninaisuuden katoaminen ja rumat hakkuujäljet ovat metsäyhtiöiden syytä. Raskaat metsäkoneet tuhoavat metsän pohjan ja hakkuujätteet ovat surkeaa katsottavaa. Ne ahneet löytyvät metsäyhtiöistä.

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3801023 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3800975

    Väitteesi on helppo tutkia tutkimalla kuka omistaa hoitamattomat taimipusikot ja kasvu- ja hiilensidontakuolioon päästetyt yli-ikäiset metsät.

    Minulle on ihan sama kuka on vastuussa tuosta kaikesta mutta se on tutkittava ja syylliset saatava vastuuseen oli se taho kuka tahansa yksilöityä yksityistä metsänomistajaa myöten.
    Se on suoranainen oikeusvaltiovaatimus.

    Eli sinne vaan metsiin merkkaamaan omistajat niille palstoille jotka on hoidettu huonosti. Sillä se selviää

Uusi kommentti

Mikä addiktio mantra on Vaaralalla suomen metsästä joita hoidettu hvän tietämyksen mukaan. Yksityinen metsän omistus on perustuslain mukaista. Ken vaatii sen sosialisoimista se viittaa kommunismiin.
Talousmetsissä on tarvittaessa päätehakkuu joka tuo tiliä metsänomistajalle lopulta.

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3801038 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3801031

    Huono on hyvän tietämyksen metsänhoidon tulos.

    Valtio ei voi sallia oman etunsa vastaista toimintaa jos se tahallaan tehdään.

    Suomen metsät tuli yhteiskunnan vastuu- ja taloustekijäksi siitä huolimatta kuka sen omistaa sillä kun siitä tuli Suomen tärkein hiilensidontaelementti jossa hiilensidonnan menettämisestä seuraa miljardirangaistus yhteiskunnalle.

    Siinä asetelmassa ei voi mitenkään sallia että metsätahot aiheuttaa tahallaan toiminnallaan miljarditappioita valtiolle. Jolloin automaattinen ratkaisu on sellaisen yhteiskuntavastuuttoman metsänomistamisen valtiollinen haltuunotto.

    Tämän luulisi jokaisen käsittävän.

    Eikä siinä ole kysymys mistään kommunismista vaan valtiontalouden välttämättömästä ratkaisusta.

    Ei voi mitenkään sallia että metsäalan yksikään toimija tekee rahaa sillä että valtio maksaa siitä miljardeja ympäristösakkoa.

    Pitäähän sen jokaisen täysjärkisen käsittää

Uusi kommentti

Lyö nyt pöytään luvut, jotka kertovat , kuinka paljon Suomen metsistä on huonosti hoidettuja.
Metsänomistaja, olkoon sitten maalainen tai kaupunkilainen, on yleensä kiinnostunut omaisuudestaan kuten metsästä ja myös hoitaa tai hoidattaa sitä.

Hoitamatonta taimikkoa tietysti löytyy, mutta kun metsä vaihtaa omistajaa esim. omistajan kuoleman jälkeen, uusi omistaja pääsääntöisesti hoitaa rästit, koska se on hänen oma etunsa.

Ongelmana on yleensä pitkään ylläpidetyt jakamattomat kuolinpesät, joissa hoito lamaantui.

Järkevä omistaja ei myöskään seisonta yli-ikäistä metsää pystyssä, vaan hakkautttaa sen. Siinä ei avohakkuulle ole vaihtoehtoa.

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3801068 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3801054

    Tässä on kolme faktaa.
    Suurin osa myytävistä metsistä ei ole Lapissa jossa pääomistaja on metsähallitus.

    Josta seuraa – kuten blogissa kerrotaan – että 80 prosenttia metsän myynnistä on yksityisten metsistä.

    Minne tahansa etelän metsissä menenkin – siis jotka ovat yksityisten omistuksessa voimakkaasti ja tiedän kartasta kulkeneeni niissä – tulee vastaan tolkutonta taimipusikkoa ja täysin hoitamatonta yli-ikäistä metsää joka paikassa.

    Tältä pohjalta on helppo löytää Karttapaikasta kiinteistötunnukset niistä alueista ja selvittää ketkä ovat vastuussa surkeasta metsänhoidosta.

    Ja saada siitä aikaan pohjatieto – mitä ja kenen pitäisi nyt tehdä.

    Sitä ei pidä sietää eikä millään perusteella hyväksyä että niin on tehty.

    Ja vielä vähemmän sitä että heille maksettaisiin pöhlövihreän ehdotuksen mukaan siitä etteivät he hakkaisi metsiään kun ovat niistä ensin kasvuvoimaa ja hiilensidontaa tyrehdyttäneet kansantalousuhkaksi asti miljarditasolla.

    Tämä on faktapäivitys missä nyt ollaan ja tästä pitää edetä.

    Halusit sinä sitä tai et.

    Ja vien tämän faktapäivityksen myös eduskunnan jne tiedoksi

On luotu – vientitavaraksi asti – myytti Suomen hyvästä metsänhoidosta. Joka ei pidä paikkaansa.

Siihen on uskottu niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja EU:ssa.

Ja nyt ollaan tässä tilanteessa.

Valtion on pakko tutkia tämä asia perinjuurin

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat