Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2024.

Skins

Kuva
 

Impro, morning

Kuva
 

Impro portrait

Kuva
 

Perunatesti paistinpannulla

  Leikkaa keitetyt perunat kahtia ja sitten lohkoiksi. Pudota ne lautaselta pannulle. Suurin osa lohkoista joissa on kupera sivu kahden tasaisen lisäksi päätyy kupera puoli pannua vasten.   Onko tähän fysikaalinen selitys.

Impro sketch and portrait

Kuva
 

Maalauksen 3 kehitystä, iltapäivä,ilta ja lisäsin väriä etenkin lasiin

Kuva
 

Kokoomuksen ulkopoliittinen troikka teki nyt Putinit. Alkaako Suomessa nyt ulkopoliittinen hybridipolitiikka - kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu - ja kenen toimesta.

Kokoomuksen ulkopoliittinen troikka teki nyt Putinit. Alkaako Suomessa nyt ulkopoliittinen hybridipolitiikka - kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu - ja kenen toimesta.  Ei presidentti Stubb johda nyt ulkopolitiikkaa kuten Ylen toimittaja sanoo. Stubb johtaa nyt ulkopolitiikan sulkeutumista avoimuudelta - ja demokraattiselta keskustelulta. Kokoomuksen ulkopoliittinen troikka teki nyt Putinit. Alkaako Suomessa nyt ulkopoliittinen hybridipolitiikka - kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu - ja kenen toimesta.

Muutin sen iltapäivädrinkistä iltadrinkiksi

Kuva
 

Afternoon drink

Kuva
 

EU:ssa pitää säätää laki - joka kieltää teknologiaa työntämästä syrjään luonnon parempia ratkaisuja.

 EU:ssa pitää säätää laki - joka kieltää teknologiaa työntämästä syrjään luonnon parempia ratkaisuja. Teknologian talous- ja substanssi-imperialismin päämekanismi - insinöörit keksii itselleen töitä ja tuloa tavalla joka työntää luonnon roolin pois - vaikka luonto tekee asiat luonnollisesti monimuotoisemmin ja paremmin.

Kasvavien rankkasateiden globaali teoreettinen määrä ja viherhiukkasvaikutus pitää laskea - ja aloittaa viherhiukkasvaikutusten leviämisseuranta.

Kasvavien rankkasateiden globaali teoreettinen määrä ja viherhiukkasvaikutus pitää laskea - ja aloittaa viherhiukkasvaikutusten leviämisseuranta.  Miksi Suomen media ei kirjoita siitä mitään - onko Sahelinin alue alkanut vihertää rankkasateiden jälkeen. Ovatko viherhiukkaset lisääntyvien sateiden myötä leviämässä maailmassa niin. Niin että se tekee Suomen hiilidioksidin tulppaamishankkeen erittäin kalliiksi kapeakatseiseksi insinöörien pikkupuuhasteluksi - joka tuhoaa paitsi Suomen metsien luontaisen viherhiukkasmassan, tappaa metsien lajeja ja vieläpä ehkä aiheuttaa avohakkuualueiden "aavikoitumista" - kun erityisesti pohjoisen Suomen suhteellisesti voimakkaimmin kasvavat lämpötilat aiheuttavat sellaisen paahteen että sen kasvillisuus eikä edes jokien kalat ehkä kestä liikaa lämpöä ja puuttomien alueiden voimakkaan tuulen aiheuttamaa nopeaa kuivumista - jolloin iskee myös nopeasti etenevät maastopalot - jota sytyttämään ei tarvita välttämättä muuta kuin yksi rikkonainen lasi

On historian kirjoihin ukrainalaisten verellä kirjoitettu häpeämerkintä lännen surkeista poliitikoista.

 On historian kirjoihin ukrainalaisten verellä kirjoitettu häpeämerkintä lännen surkeista poliitikoista. Jotka ei saa mitään tehokasta aikaan pysäyttääkseen Venäjän kaikki mahdolliset rikokset sotarikoksista rikoksiin ihmiskuntaa vastaan tehneen nilkkiporukan. Tässä taas kylmäävä näyte lännen surkeata surkeammistakin lännen johtajista. Biden mukaan lukien puhumattakaan Scholzista ja Macronista tai Italian Melonista. https://yle.fi/a/74-20010573

Ennuste perussuomalaisten peukalon alla olevan Orpon panttivankihallituksen tulevaisuudesta.

 Ennuste perussuomalaisten peukalon alla olevan Orpon panttivankihallituksen tulevaisuudesta. Gallupit kasvavasti osoittaa että opposition kannatus kasvaa vaan yli hallituspuolueiden. Lisäksi tyytymättömien eri tahojen määrä kasvaa vaan. Tulee kova paine että hallituksen on erottava  - jopa massiivisia mielenosoituksia viikoista toiseen ympäri maata. Syntyy niin kova jännite että hallituksen on lähdettävä läppäsemään.

Sketch

Kuva
 

Stubb ja Orpo päästänyt perussuomalaiset tosi kapealla näkökulmalla peukaloimaan ulkopolitiikkaa.

 Kokoomus, presidentti ja pääministeri tyrii pahasti. Stubb ja Orpo päästänyt perussuomalaiset tosi kapealla näkökulmalla peukaloimaan ulkopolitiikkaa. Kokoomus on hallituksensa kanssa perussuomalaisten panttivanki. Ja perussuomalaiset jyrää vallallaan kokoomukseen ja rkp:hen armotta. Aiemmin perussuomalaiset luki iltasatuja eduskunnassa - nyt hallituksessa ja tp-utvassa.

Green hat, little bit in the frame on the wall

Kuva
 

Green hat

Kuva
 

"I'm Larissa, could you buy me a drink" Noooooo

Kuva
 

Impro A4 portrait

Kuva
 

Impro A4 portrait

Kuva
 

Impro A4 portrait

Kuva
 

Demareiden ja keskustan pitää neuvotella arvo-, periaate- ja toimenpidelinja yhteistyönsä pohjaksi.

 Demareiden ja keskustan pitää neuvotella arvo-, periaate- ja toimenpidelinja  yhteistyönsä pohjaksi. Jolla pysäytetään oikeiston Suomea tuhoava riehuminen. Ja demareiden tulee tajuta ylittää kaupunkien ja maaseudun vallihauta. Ja keskustan tajuta ja linjata ja julistaa - että vesistöjen pilaaminen loppuu nyt ja avohakkuut ja puupellot loppuu nyt - sillä yhä useampimaaseudulla haluaa niin. Jos keskusta niin linjaa toimenpiteineen niin se saa 7 prosenttia lisää kannatusta.

BRAVO Savonlinnan oopperajuhlat kansainvälisestä voitosta.

 BRAVO Savonlinnan oopperajuhlat kansainvälisestä voitosta. https://www.ita-savo.fi/paikalliset/7945121 Suomen kulttuuriväki taistelee kansainvälisesti menestyen - vaikka Orpon kulttuurisivistymätön oikeistohallitus teloo Suomen kulttuurielämää.

Kannattaa muistaa että Elokapina puolustaa tuhoutuvaa luontoa - jota oikeisto talousperustein haluaa edelleen tuhota.

Kannattaa muistaa että Elokapina puolustaa tuhoutuvaa luontoa - jota oikeisto talousperustein haluaa edelleen tuhota. Miten suhtautuu Orpo ja kokoomus sekä rkp tähän äärioikeistolaiseen ääriautoritaariseen hankkeseen. https://yle.fi/a/74-20115810 Ps. Samaisilla perusteilla perussuomaiset olisi pitänyt kieltää puolueena jo monta kertaa Halla-ahon tultua puheenjohtaksi. Siellähän on jopa eduskunnan arvokkuuden häpäisyä sisältäpäin eikä pelkkiä pylväiden töhrimisiä. Perussuomalaiset töhrivät perisuomalaisia arvoja sisältäpäin - ja kokoomus pitää perussuomalaisia kokoomuksen Wagner joukkona arvolikaisen työn tekijöinä. Kannattaa muistaa että Elokapina puolustaa tuhoutuvaa luontoa - jota oikeisto talousperustein haluaa edelleen tuhota.

Developed version

Kuva
 

Ei pidä syyttää ihmisten tulkintoja vääriksi - jos puhuu tulkinnanvaraisesti.

 Ei pidä syyttää ihmisten tulkintoja vääriksi - jos puhuu tulkinnanvaraisesti. Tulkinnanvaraisesti puhuva sanoo pahimmillaan kaiken - sanomatta mitään. Siis sellaista - hybridisanailua. En minä ainakaan äänestäisi sellaisia joilla ei ole puheissaan tarkoituksia ja merkityksiä - etenkään jos syyttää siitä sitten kuulijoita - torjumalla kuulijoiden löytämät merkitykset - sanomatta sitten mitä oikein tarkoitti. Käytös | ”Valtavan moni” äänestäjä loukkaantui perussuomalaisten Jenna Simulan välihuudosta – Simula: ”Tulkinta on väärä” https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010737511.html

Impro portrait

Kuva
 

Onko se tahaton lapsettomuus - ainakaan todennäköisyysmielessä

 Onko se tahaton lapsettomuus - ainakaan todennäköisyysmielessä - jos lapsentekoa yli 30 vuotiaaksi siirrettyään tietää että se pienentää todennäköisyyttä tulla raskaaksi. Eikö se ole silloin riskipitoinen valinta. https://yle.fi/a/74-20114471

Uuden Suomen Puheevuoro blogialustan eräs yhteiskunnallinen haittalinjaus

 Uuden Suomen Puheevuoro blogialustan eräs yhteiskunnallinen haittalinjaus Ei keskustelu naisten passiivisuuden taakasta ongelmien ratkaisuum tähän lopu - vaikka Uusi Suomi perusteli bannauksen ettei sukupuolijakoisesti asioista keskustella ikäänkuin sellaista jakoa olisi. Sehän vain osoittaa että passiiviselle suojellulle paikalle asetettu naissukupuoli on passiivisuudessaan juuri sellainen aktiivinen ongelmien ratkaisemattomuuden taakka kuten esitin. Miehet yrittää ratkoa ongelmia ja naiset passiivisuudellaan rstää sen - siis nämä ei kuulu mulle -shoppailu naiset. Otin tästä kommentista kopion ja julkaisen sen muualla.

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen vetelee nyt jyrkän kannatusnousun naruista.

  Kaikkonen on kuin nyrkkeilijä - joka napsii toisella kädellä osumia - ja toisen käden suojaus päästää iskuja koko ajan läpi. Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen vetelee nyt jyrkän kannatusnousun naruista. Yle "  Vihervasemmistolaisen opposition keskeltä erottuminen voisi olla keskustalle näytön paikka. Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen pyrki hyödyntämään tilanteen tiistaina, kun hän  vaati  pääministerin ilmoitusta sotesta ja vientivetoisen palkkamallin poisvetämistä. " Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen vetelee nyt jyrkän kannatusnousun naruista. Jonka saattaa romuttaa se että Kaikkonenkaan ei näytä modernisoivan keskustan ympäristölinjaa - että maatalouden vesistöjen pilaamiselle stop, samoin avohakkuille ja puupelloille. Kaikkonen on kuin nyrkkeilijä - joka napsii toisella kädellä osumia - ja toisen käden suojaus päästää iskuja koko ajan läpi. Keskustaan liittyvää sanontaa voisi jatkaa - keskusta pettää aina - eikä koskaan opi.

Pahinta on että media ei ohjaa meitä eettisiin ja realistisiin toteutettavissa oleviin tekoihin - vaan tekemättä jättämiseen.

 Pahinta on että media ei ohjaa meitä eettisiin ja realistisiin toteutettavissa oleviin tekoihin - vaan tekemättä jättämiseen. https://yle.fi/a/74-20113825 Puuttuu pannaan asia kuntoon -asenne. Ja kun se puuttuu - puuttuu muutos. Ja maailma ei kehity ja voita ongelmia jos se ei muutu. Ja jäljelle jää ne aktiviteetit ja ne aktiivit - kuten Björn Wahlroos - jotka haluaa että vain se muuttuu - jolla yhä röyhkeämmin ja epäeettisemmin tehdään arvoja teloen vain rahaa. Siitä ja vain siitä on pohjimmiltaan kysymys - jota pohjimmiltaan puoluekannasta ja poliittisesta suuntauksesta huolimatta yhä harvempi hyväksyy.

Itämeri kiinni Venäjältä

Itämeri kiinni Venäjältä   https://yle.fi/a/74-20115485

Four impro portraits during cup of coffee in Viking Cinderella cruise

Kuva
 

Naisten seksuaalinen kaksinaamaisuus tekee naisista eettisesti kaksinaamaisia

Uuden Suomen blogipalsta ei kestänyt tämän aiheen käsittelyä ja blogini poistettiin sieltä  Naisten seksuaalinen kaksinaamaisuus tekee naisista eettisesti kaksinaamaisia, vastenmielisiä ja epäluotettavia ja lopultakin ryhdittömiä - siellä missä tarvitaan horjumatonta ryhtiä. Ja loppujen lopuksi naiset ovat opportunisteiksi jääviä. Maailman vaikeat ongelmat naiset työntää usein miesten ratkaistavaksi eikä heillä ole mitään halua mennä sodan sattuessa rintamalle taistelemaan. Eikä liian monilla luonnonsuojelukiinnostustakaan. Aivan moni menee vaan mielellään shoppailemaan. Pelkäänpä että vastuuta välttelevien piittaamattomien naisten painovoima takaa suurten ongelmien pysymisen ja ratkaisemattomuuden.

Iran, Hamas ja Hizbollah ruokkii eskalaatiota - ei Israel.

 Iran, Hamas ja Hizbollah ruokkii eskalaatiota - ei Israel. https://yle.fi/a/74-20115219

Ja taas menee vittumaisia terveisiä metsätaloudelta vesistöille Itämereen saakka

 Järkyttävä näkymä avohakkuuraiskauksen lopullisesta täystuhosta - traktori raapii kaiken kuntankin hakkuuaukealta - oikeinpa rinnemaastosta. Eikö metsätalouden arvoja murskaavalla ahneudella ja ympäristötyhmyydellä ole mitään rajaa. Miten siinä käy kun rankkasade iskee rinteeseen - se vie väkisin irtomaan esteettä rinnettä alas läheiseen vesistöön. Ja taas menee vittumaisia terveisiä metsätaloudelta vesistöille Itämereen saakka - kun ei metsätaloudella ole korvien välissä mitään suojakaistaa minkään arvon suhteen. Näkymä löytyy Hämeenlinnasta Helsinkiin päin mennessä moottoritien vasemmalla puolella.

Tältä näyttää oikein paha krapula

 Tältä näyttää oikein paha krapula - silmät on kuin kahden sämpylän väliin puristettu verinen pihvi.

On hienoa että tyhjillään olevien tilojen kulttuurikäyttöön aletaan lopultakin ymmärtää.

 On hienoa että tyhjillään olevien tilojen kulttuurikäyttöön aletaan lopultakin ymmärtää. https://yle.fi/a/74-20112095 Ihmisten vapaaseen sosiaaliseen oleiluunkin niitä voisi käyttää. Lämpimiä vapaan sosiaalisen oleilun tiloja lienee kunnissa vähän. Niitö voisivat yhdistyksetkin ylläpitää. Kuntien täytyy vaan antaa tilat. Suomea ei voi nimittäin sanoa sosiaalisuusmyönteiseksi maaksi. Tarjoaa jotkut kaupat sentään puupenkin kaupan edessä sosiaaliseksi tilaksi. Jopa höylätyn eikä raakalankusta. Edistystä. Tiedossa ei ole saako metsän kantoja käyttää sosiaalisina tiloina.