Miten voi ihmisen tappamisessa - vielä terveydenhuollon virassa - syyttäjä vaatia minimissään vain 4 kk ehdollista vankeusrangaistusta

 Miten voi ihmisen tappamisessa - vielä terveydenhuollon virassa - syyttäjä vaatia minimissään vain 4 kk ehdollista vankeusrangaistusta - kun kymmenkertaisen lääkkeen antamista voi jo pitää murhanakin. Sehän on erehdys jota ei voi olla huomaamatta - kymmenen pilleriä yhden sijaan. Etenkin kun lääkkeen antajina oli kaksi hoitajaa.

On huolestuttava hoitovirheillä vanhusten tappamisesta rankaisemisen ennakkotapaus jos tälle tielle oikeusvaltiossa mennään.

Tällainenhan voi pedata palkkamurhiakin vanhustenhuollossa perinnönsaamisten nopeuttamissyistä.

Yle

" Syytteen mukaan hoitajat aiheuttivat hoitokodissa olleen vanhuksen kuoleman. Tapaus sattui helmikuussa 2021, kun hoitajat olivat antaneet vanhukselle kymmenkertaisen annoksen opioidikipulääkettä ja aiheuttaneet hänelle liika-annostuksen.

Hoitajat myöntävät antaneensa hoitokodissa olleelle vanhukselle yliannostuksen kipulääkettä.

Syyttäjä vaatii heille vähintään neljän kuukauden ehdollista vankeustuomiota. "


Käyttää käsitettä hoitovirhe kuolemaan johtavasta lääkkeen väärinannostelusta on aivan liian lievä ilmaus - sen pitää kuulua vähintään " kuolemaan johtanut ammatillinen erehdys " tai jos epäillään tahallisuutta sen täytyy kuulua " tahallisuusepäily kuolemaan johtaneessa ammatillisessa osaamisessa jota ei saisi olla" . Paino sanalla ammatillisuus. Jos me leikimme käsitteillä liian lepsusti terveydenhoitoalalla - murennamme ja mitätöimme sen ihmisen hengestä vastuullisuuden eettistä tietoisuutta. Joka voi johtaa siihenkin että esimerkiksi vaarallisilla hoidon alueilla ei tehtykään "kiireessä" varmistavia toimenpiteitä ja samalla siirretään terveydenhuollon kulttuuriin pesiytynyt eettinen velttous "kiireen" vastuulle ammattilaisten vastuulta. Jolloin ollaankin jo organisaatiokulttuurin tasolla ihmisten huolettoman hoitovirheillä tahattoman tai tappamisen tiellä - joita tapauksia ei sitten oikeusvaltio ja poliisikaan tutki kun hoitovirheet ovatkin "kiireestä" johtuen poliittisia - ja oikeusvaltion poliisi ei puutu politiikkaan. Jolloin käteen jää tosiasia - terveydenhuollon politisoidun "kiireen" kautta tehdään terveydenhuollon piirissä poliittisia murhia, tappoja, kuolemantuottamuksia - joita ei kunnolla tutkita niiden poliittisuuden takia Jolloin ihmisten kuolemantuottamukset kiireestä johtuvilla hoitovirheillä ovatkin Suomen virallista ja hyväksyttyä terveyspolitiikkaa - muun huonon hoidon lisäksi. Eikö ihmisten pitäisi ruveta protestoimaan tätä - Suomessa on ehkä jopa sadointuhansin ihmisiä jotka kärsii siitä että heidän omaisensa ovat poliittisesti hyväksytyn huonon hoidon kohteena - maassa jossa rakennetaan miljarditasoinen tunnin juna Turkuun. Juuri tätä on kylmä oikeistodiktatuuri jota meille päälle sovitellaan - tunnin junan mukavuudeksi satojen tuhansien omaisten kärsimisen hinnalla vanhustensa ja sairaittensa "kiireellä" politisoidusta huonosta hoitivirhehoidosta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat