Eikö amerikkalaisessa joukkoampumisissa ole taustalla yksinkertainen yhteiskunnallinen selitys

 Eikö amerikkalaisessa joukkoampumisissa ole taustalla yksinkertainen yhteiskunnallinen selitys


Ensinnäkin - niissä ei ole kyse siitä että rikollisjengit ampuu toisiaan.

Vaan niissä kyse siitä - että mielipuolisesti ihmiset ampuvat ketä vaan viattomia ihmisiä - niin että ampujat ovat tulleet paitsi ihmisvihaajiksi niin myös mielipuolisiksi. Kannattaa ymmärtää että ihmiset voivat vihata toisiaan tulematta mielipuolisiksi.

Seuraavat kysymykset kuuluukin - miksi juuri Yhdysvalloissa ihmisiä vihaavat ihmiset - ensinnäkin tulevat sellaisiksi - ja miksi heistä tulee toisia summittaisesti ampuvia mielipuolia.

Minusta pääsyyt ovat nämä

1. Tärkein pääsyy on se että - ihmisjoukkojen keskellä kulkee paljon ihmisiä - suoranainen sosiaalinen kulttuuri - joka kokee - MEITÄ EI KUUNNELLA - MEITÄ EI AUTETA - ME EMME OLE HEDELMÄLLISELLÄ TAVALLA OSALLISIA EDES OMASSA ELÄMÄSSÄMME - SAATI YHTEISKUNNASSA. Se loukkaa syvästi, se luo vihaa.

2. Toinen tärkeä syy on amerikkalainen viihde ja media.

Viihde aina Disneytä myöten on juurruttanut amerikkalaiseen kulttuuriin sen - ETTÄ VÄKIVALTA ON HAUSKAA EIKÄ TRAGEDIA - VÄKIVALTA EI SATUTA EIKÄ VAHINGOITA.

Samaan aikaan media luettelonomaisesti kertoo uutisia väkivallan traagisuudesta paikan päällä - että ihmiset pääsee televisiossa näkemään missä ihminen tapettiin ja miten - ikäänkuin väkivallan ratkaisu on se että suuri yleisö tietää ja näkee omin silmin missä ihminen tapettiin ja miten - kun tosiasiassa niillä jotka seuraa herkeämättä väkivallan uutistulvaa ei ole kykyä yhteiskunnan ongelmien ratkaisuun - vaan he ovat niitä jotka keräävät vain vahvistuksia asenteilleen ja ennakkoluuloilleen - joissa itsessään ei ole merkkiäkään että he muuttaisivat noita mielensä luutuneisuuksia - ollen siten juuri niitä joilla on aina1 asenne- ja ennakkoluulopohjainen reaktio kaikkeen - joka on juuri se poliittisen muuttumattomuuden kansalaispohja - joka takaa että kaikenlaiset ongelmat on ja pysyy - kun he vyöryttävät täysin analyysikyvyttöminä ja -haluttomina asenteensa vallitsevaksi realiteetiksi - "näin on nyt, näin on aina ollut, näin on aina oleva" .

Ollen siis käytännössä kaiken yhteiskunnallisen kehityksen asenne- ja ennakkoluulopohjaisten ihmisten HAITTAMASSA.

Joille ei pitäisi uutisoida mieltä kuohuttaen väkivallan teoista - sillä se ei auta yhtään ketään eikä yhtään mitään.

Väkivallasta ei siis pitäisi uutisoida väkivalta edellä - vaan väkivallan tekijän epäonnistunut elämänhistoria edellä - siihen yhdistäen miten sosiaaliset yhteisöt kuten koulut, työelämä, yhteiskunnan instituutiot ja yhteiskunnan instituutiot epäonnistuivat hänen kohtaamisessaan ja auttamisessaan.

Näin muuttamalla median tulokulmaa ja siivoamalla amerikkalainen viihde väkivallasta - avataan Yhdysvallat syväluotaavaan kehittymiseen pois väkivallasta lopulta minimaaliseen määrään.

Aseet eivät siis sinänsä ole syy väkivallalle - ne ovat vain paineventtiileitä - jotka joillakin hajoaa joukkoampumisiksi. Sinänsä on täydellisen älytöntä että ihmisillä on niin älyttömiä määriä aseita.


Näin olen yrittänyt kuvata miten ehkä amerikkalaiset itse luovat tappamishulluutensa - ja millä keinolla se voisi laueta terveen kehityksen suuntaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat