Kun puhutaan julkishallinnon paisumisesta - ei puhuta mitään sen tarkoituksesta.

 Kun puhutaan julkishallinnon paisumisesta - ei puhuta mitään sen tarkoituksesta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/28d12bcf-fd81-4214-bf3e-3c2946ff42f5

Ja sitten edetään valtionhallinnon kapeakatseisimman, tyhmimmän ja typerimmän ministeriön - valtiovarainministeriön - talous edellä leikkauslistoilla.

Ja sitten kun on leikattu niin kohta kysytään paljonko pitää leikatulle palvelulle antaa lisää rahaa. Kun joku kertoi rahojen tarkoituksesta josta valtiovarainministeriöllä ei ole käsitystä - sillä on vain talouselämän hokemasta rahan tarkoituksesta käsitys - sitä rahaa on julkisella sektorilla liikaa ja yksityisellä sektorilla liian vähän - joka on aina julkisen sektorin vika eikä talouselämän vika - tiedättehän - valtio ei vienyt yritysten tuotteita maailmalle kun yritykset makasi peräkammarissa valtiontukiperäkammaripoikina - eikä valtio hakenut ulkomailta yrityksille työntekijöitä - sillä tokihan se on valtion eikä yritysten tehtävä.

Ja sekin on valtion vika - jota talouselämä, valtiovarainministeriö ja kokoomus ei ole vielä huomannut, kun niille ei ole vielä selvinnyt että ei eläkeläisillä työpaikkoja täytetä, voi sitä näkyä kun rollaattoreilla mennään töihin - että syntyvyys on niin matala - jota siis nuo kolme yhteiskuntaälykköä yritti paikata eläkeläisillä. Mutta kyllä sitten kun ne huomaa että nehän ovat kuin hölmöläiset jotka purkaa mattoa toisesta päästä kutoakseen maton toista päätä - niin sitten ne keksii niin kuin EK:n kokenut kokoomuslainen toimitusjohtaja että valtionhan vika se on että syntyvyys on niin matala.

Kun matalan syntyvyyden syypää on Suomen talouselämä ja oikeisto.

Minä tuon vitsiksi kirjoitin - mutta eihän se ole vitsi - se on ihan totta ja valtiovarainministeriön, kokoomuksen, talouselämän ja EK,:n käsityskyvyn taso - luokkaa, kyllä Turun rata on juuri nyt järkevä kohde miljardeille. Yhtä järkevä kuin Taurukset Scholzin taskussa auttamassa Ukrainaa voittoon


Siinä ei tiedä vasen käsi mitä oikea tekee - ja mitä ne oikeastaan tekee - vai onko ne jalat - vai niska ja perse - joista kiinni ottaen pitäisi heittää koko valtionvarainministeriö ulos valtionhallinnosta.

Miten voi yhteiskunnassa puhua mitenkään rahasta ja kulujen leikkauksesta ja rahojen antamisesta ilman puhetta tarkoituksesta.

Kun julkisten kulujen paisumisen -hokemapuolue kokoomus ja hokemaministeriö valtiovarainministeriö lobotomisoi tarkoituksen rahasta niin ne lobotomisoi itsensä yhteiskuntatalouden tärkeimmästä rahan ja sen tarkoituksen merkitysytimestä.

Ja sitten rahat poukkoilee sinne, tarkoitukset tänne ja kokoomuksen, valtiovarainministeriön ja talouselämän sisältörealismikatteettomat hokemat minne sattuu.

Ja kaikki on järkevältä kannalta päin seiniä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat