Scholz ja Macron ovat historian rivimiehiä - eivät johtajia

Scholz ja Macron ovat historian rivimiehiä - eivät johtajia

Juha Kuikka #4082004 
Vastaus kommenttiin: #4081970

Kyse ei ole kuitenkaan Ukrainan yli sopimisesta, vaan nimenomaan Ukrainan ja Saksan sekä Ranskan välisestä keskinäisestä puolustussopimuksesta. Mitä pahaa sellaisesta olisi Ukrainalle?

Toki voidaan spekuloida sillä kuinka pitkälle Saksa ja Ranska ovat valmiit menemään tuossa puolustamisessa, mutta sopimusten tekeminen ei mitenkään heikennä Ukrainan tilannetta suhteessa siihen, ettei niitä sopimuksia olisi tehty lainkaan. Ukrainan pään yli sopiminen tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi Saksa neuvottelisi Venäjän kanssa mitä Ukrainalle tehdään.

Lisäisin vielä, ettei tuo suvereniteettiksymys (ehdoton contra ehdollinen) ole mitenkään kiveen hakattu minkään valtion osalta. Voidaanko sanoa, että miehitysvyöhykkeisiin jaettu Saksa olisi ollut ehdottoman suvereniteetin omaava ensimmäisen vuosikymmenen aikana toisen maailmansodan päättymisestä

Eerojuhani Vaarala #4082016 Kirjoittaja  Muokkaa
Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #4082004

Se ei ole pyolustussopimus joka takaa että Ukraina menettää alueensa – se on paskanjauhantaa ja Ukrainan julkeaa pettämistä

Eerojuhani Vaarala #4082025 Kirjoittaja  Muokkaa
Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #4082004

Sinä selvästikin edustat ”konservatiivispysähtynyttä historia toistaa itseään eikä sille mitään voi” kantaa johon kuuluu myös Ukrainan jakaminen.

Scholz ja Macron edustavat ymmärrettävästi samaa kantaa – sillä ovatkin niitä valtiomiehiä jotka ei historian muuttamiseen pysty milllään lailla. Taurus-tonttuilu osoittaa että Scholz oikein pelkää hisrorian kulkuun puuttumista.

Scholz ja Macron ovatkin historian rivimiehiä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat