Luova tyyppi Jussi Vaarala ja tämän maailman vaikeat ongelmat

 Eerojuhani Vaarala #3947953 Kirjoittaja  Muokkaa

Vastaus kommenttiin: #3947945

Jos sanon että islamin kuten muidenkin uskontojen pitää olla yksityisasia, kirkot ja uskonnot pitää erottaa valtiosta ja politiikasta – niin sen kovempaa kritiikkiä en voi lähtökohtaisesti islamille antaa.

0
    • eerojuhani vaarala
      Eerojuhani Vaarala #3948045 Kirjoittaja  Muokkaa
      Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3948013

      No se kova kritiikki kaikkeen sisältyy noihin lähtökohtiin siltä pohjalta että ainahan minä ajattelen eettis-realistisesti.

      Tungen sillä mihin asiaan tahansa – mutta vaikka siinä syntyy koviakin vastakkainasetteluja – niin silti en halua ajaa niitä jumiin vaan aina pidetään auki väyliä luoville win-win ratkaisuille. Usein ellei lähes aina on kyse siitä että noita väyliä on jo lähtökohtaisesti tukittu.

      Minä haastan kovastikin – mutta en koskaan anna periksi sille että on olemassa hyvä erittäinkin tyydyttävä ratkaisu.

      Kuten haastaa Putinia näin – antaudu ja lähde Ukrainasta – sillä kaikille mahdollisille osapuolille olisi parasta – mm sillä perusteella että Venäjällä on keskitetty valta tsaarista Kremliin aina ollut täysi julma diktatorinen katastrofi – että Venäjä hajoaa itsenäisiksi demokraattisiksi valtioiksi ja Kreml lakkaa kokonaan – sillä se on ainoa tie jolla Venäjä voi kehittyä kelvolliseksi alueeksi maailmassa – eikä ikuiseksi julmaksi maailmanhäiriköksi.

      Minä en siis kaihda mennä mitään asiaa kohti luovalla etiikkaan perustuvalla kritiikillä – sillä uskon että poliitikot pyrkivät hyvään – mutta he eivät aina ymmärrä ja tiedä miten he sen tekisivät. Siihen luova eettispohjainen ratkaisuhakuinen kritiikkini voi olla hyväksi.

      Heidän pitää vaan hyväksyä se että on yksi luova tyyppi Jussi Vaarala joka saattaisi aukoa uusia hyviä näkökulmia.

      Mutta usein pitää ennen sitä rikkoa esimerkiksi retoriikkakäytäntöjä niinkuin rikoin tämän persujen rasismiretoriikan ettei se ole kieltä jonka pohjalta voi tehdä mitään politiikkaa.

      Tässä mielessä saatan olla uusi ilmiö tai uuden ilmiön avaaja poliittisella kentällä myös globaalisti. En tietenkään ihmeisiin pysty mutta siihen uskon pystyväni että löydän lähes aina uusia näkökulmia asioihin

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat