Hyvä kokemus tuulta vastaan pukeutumisesta

 



Kerrospukeutumista pitää opettaa jo peruskoulussa


Hyvä kokemus tuulta vastaan pukeutumisesta pyöräillessä.

Videossa näkyy että - alimmaisena on kaksi ohutta merinovillapaitaa, vaikka kastuvat niin silti lämmittävät - sitten ohut edestä ja hihoista kevyesti topattu pitkähihainen takki - sitten on kevyesti topattu liivi - päällimmäisenä takki jonka tehtävä on lähinnä että siinä on huppu ja isoja taskuja kuljettaa tavaraa.

Pyöräillessäni ulkona +8 C° lämmintä ja tuulta 7 m/s.

Joten aika tuulista.

Mutta tuuli ei tuntunut pääsevän vaatteiden läpi - eikä tullut oikeastaan kylmä pyöräillessä kuin istuessakaan kylmä vaikka molemmat pitkähihaiset merinopaidat olivat hiestä kosteat - niin hyvä on märänkin merinovillan lämmityskyky.

Tämä oli hyvä kokemus ja oppitunti. Sillä en tarvitse mukaan lisäksi.muita vaatteita kuin pari kuivaa merinovillapaitaa -  ja lisäksi tuon kokonaisuuden päälle tuulen- ja vedenpitävän sekä hengittävän kevyesti topatun takin ja samanlaiset housut niin noilla vaatteilla ei luulisi tulevan kylmä tuulessakaan päälle plus 5 C° lämpötiloissa. Eikä vaatetus ole siltikään mikään massiivisen paksu. Eikä mukana kulkeva vaatemäärä suuren suuri.


Kerrospukeutumisen pitää jo lapsena opetettu kansalaistaito - etenkin yhä tuulisemmaksi käyvässä Suomessa - jossa kylmä tulee joka vuodenaikana heti kun tuuli pääsee läpi - pitäisi puhua jopa pukeutumisen tuulenhallinnasta - muistaen kuinka kohdistunut tuuli vaikkapa kaulaan saattaa kipeyttää sen ihan huomaamatta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat