Ei voi valita, luonnonvoimat irrallaan monimuotoisuuden kontrollista valitsee tai oikeastaan vie - ihmiskunta voi valita nyt oikeastaan vain yhden asian

Ei voi valita, luonnonvoimat irrallaan monimuotoisuuden kontrollista valitsee tai oikeastaan vie - ihmiskunta voi valita nyt oikeastaan vain yhden asian


Kommentti blogiin Suomen tulevaisuudesta ilmastonmuutoksessa

Valitse näistä: Luonto katoaa lumeen – vai – luontokato hirmuisen kuumenemisen seurauksena "


Minun vastaukseni tuohon:

 Ei voi valita, luonnonvoimat irrallaan monimuotoisuuden kontrollista valitsee tai oikeastaan vie.


Ja jako voi olla aloittain näin jyrkkä talven ja kesän välillä sen taitekohdissa - Suomessa miinuksella ja lunta ja meren takana Euroopassa jopa 30 plussaa.


Minun käsittääkseni ilmastonmuutos kärjistää kaikkea - tuulen voimaa, sateita, kuivuutta, lämpötilaeroja, tapahtumien äkillisyyttä luokkaa myrsky sekunneissa joka vie kaiken irtaimen, tapahtumien jyrkkyyttä. Ja saattaa olla että tämä talvi onkin Suomen "jääkausitalvien" alkua kun ilmankosteutta on paljon jotka tuottaa paksut pysyvät pilvet, paljon lunta, vie auringon, jatkuu yli toukokuun. Ja kun meillä on hirmuisesti lunta niin muualla on joko kuivaa tai rankkasateita jotka vie päivässä kuivuneen maan multineen hirmutulvissa.


Näin olen käsittänyt ja luonnonvoimaloogisesti  päätellyt - luonnonvoimien logiikoista ja niistä päättelemällä voi luoda käsityksiä mahdollisuuksista.


Mutta selvää on että homma on yhä pahemmin out of hand - ja parasta mitä ihmiskunta voi tehdä minun käsittääkseni on se että se poistaa ihmisen luomia systeemeitä jotka rikkoo luonnon monimuotoisuutta ja palauttaa sitä takaisin.


Sillä oleellisinta on että lyonnon monimuotoisuus saa vähitellen takaisin otteen luonnonvoimista ja alkaa taltuttaa niitä.


Sillä se on käsittääkseni ainoa tervehtymistie - että teknologia ja talous lakkaa rikkomasta luonnon monimuotoisuuksia kaikissa suhteissa. Joten esimerkiksi metsien monimuotoisuuden tuhoamisen peruspaha puupellot pitää kieltää globaalisti kokonaan.


Metsät tekee valtavan luonnonvoimien sitomistyön monimuotoisuuden kautta sillä puut ovat suuria kasveja jotka luovat alleen myös runsaan monimuotoisuuden.


Siksi ehdoton globaali puupeltojen kielto on akuutein ja voimakkain monimuotoisuuden palautus joka pitää välittömästi tehdä - jos uskoo siihen mitä monimuoisuuden kyvystä sitoa luonnonvoimia edellä sanoin.

Että meidän pitää saada elollisen luonnon monimuotoisuuden palauttamisen ja varjelemisen kautta luonnonvoimat elollisen luonnon kontrolliin - josta ne ovat irtautuneet.



  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #4127597 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #4127584

    Jos patoat joen ja ohjaat sen muualle – patoamisesi kädenjälki näkyy lähes kaikessa joen virtaama-alueella padon alapuolella – mutta myös uuden uoman virtaaman alueella.

    Ihmisen kädenjäljen vaukutuksen dynamiikan logiilkka on juuri näin yksinkertaista.

    Jos rikot monimuotoisuuden logiikan rikot kaikkea myös logiikan dynamiikan laajalla vaikutusalueella – luonnonvoimiin asti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat