Minkälaisia kasvattajia ovat eri tahot yhteiskunnassa

 Minkälaisia kasvattajia ovat eri tahot yhteiskunnassa


Vanhemmat ovat valtaosin parhaita. 

Toiseksi paras on koulut.

Sitten on sosiaalinen vuorovaikutus - mutta se on myös vinoonkasvattava kun juorukelloja ja juoruamissosiaalisuutta ei pysäytetä.

Urheilusta on tullut huono kasvattaja, siellä kaikki on kasvanut vinoon ja kukkii kohta kaikki ruma.

Kulttuurista on tullut typerä elitismin kasvattaja niin että usein kulttuurin harrastajat siis myös kuluttajat ovat niin elitistisiä etteivät tiedä mitenpäin olisivat erinomaisuudessaan - se on erittäin vastenmielistä ja kulttuurille vahingollista. Että ihmiset menettävät luonnollista ihmisyyttään katsoessaan yhteiskunnan tärkeimpään ihmisyyden ja arvojen peiliin eli kulttuuriin. Se omahyväisyys on etovaa.

Markkinointi ja mainonta on härskein hyvien arvojen rahastusraiskaaja ja ihmisten itsekkyyden ja itsekeskeisyyden kasvattaja korkeimpiin typeryyksiin asti.

Teknologia kasvattaa yksioikoisia luonnontiede tosikko ratakiskonpätkiä joilla ymmärrys muuhun hipoo enimmäkseen nollaa. Samaa tekee talouselämä.

Media on luonut julkisesta tietoisuudesta ihmistenkin tietoisuuden - jossa media kävelee minkä arvon ja etiikan yli sillä perusteella että  sehän on itse sananvapaus joka on vastuussa vain sananvapaudelle - siis vain itselleen.

Poliitikot on taas se joukko jolla ei ole missään kunnollisessa syvällisessä tai aateabstraktiohallinnassa mikään noista kasvattajatahoista.

Oikeusoppineet taas luulee ymmärtävänsä elämää kun he ymmärtävät lailla rajatun osan siitä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat