Suomessa on tapa tiedostamattomasti omaksua käsitteitä ja siten hokea niitä - tavalla joka johtaa käsiteköyhtymiseen ja käsitemonimuotoisuuden katoamiseen



 Suomessa on tapa tiedostamattomasti omaksua käsitteitä ja siten hokea niitä - tavalla joka johtaa käsiteköyhtymiseen, käsiteavaruuden suppeuteen ja dynaamisen käsitemonimuotoisuuden katoamiseen - vaikka käsitteillä on aina dynaaminen monimuotoisuussuhde toisiinsa - ja kun se katoaa - kapenee ja lopulta katoaa kyky ymmärtää asioita - ja henkilöstä tulee samojen käsitteiden käsitehokija - joka muuttuu väistämättä yhä emotionaalisemmaksi asenteeksi - kun henkilö huomaa että on pudonnut käsitemonimuotoisuudesta ja koettaa peittää sitä epäonnistumista asenne-emotionaalisella käsitejankkaamisella. Jolla lopetetaan loputkin käsityskyvystä.

Eräitä asennejankattuja käsitteitä on bensan hinta ja autovero.

Eräs esimerkki on myös pyöräilyyn liitetty julkinen leima että se on kilpapyöräilyn tapaista asfaltilla kiitoa tai vauhdikasta crossipyöräilyä - mutta ei esimerkiksi sitä että perhe pyöräilee retkelle - ei, se on marginaalipyöräilyä muiden pyöräilylajien ollessa myyviä trendipyöräilyä.

Mutta jos minä perustaisin pyöräliikkeen niim se olisi - dynaamisesti monimuotoinen perhepyöräilyliilke - joka hoitaisi kaikki perheen pyöräilytarpeet myös lasten kasvun mukaan, keväiset ja syksyiset huollot, talvisäilytyksen ja jopa asentajaverkoston kautta mm renkaan paikkaamisen tienpäällä. 

Niin että perheen pyöräily olisi hyvässä hoidossa vuosikymmeniä ja jopa sukupolvesta toiseen - perheet toisivat liikkeelle pysyvyyttä ja liike perheelle tuttua laatua.

Liiketoimintamalli jota kaiketi Välimeren maissa harrastetaan.

Se olisi dynaamista monimuotoisuutta se - jopa yhteiskuntaa sosiaalisestu läpäisevällä tavalla - ja vaikkapa käsitemonimuotoisuusrungoksi televisiosarjaksikin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat