Tyly totuus - osaamme tuottaa maailmanluokan kapellimestareita - mutta vain valtiontuilla pystyssä pidettyjä bonustoimitusjohtajia.

 Tyly totuus - osaamme tuottaa maailmanluokan kapellimestareita - mutta vain valtiontuilla pystyssä pidettyjä bonustoimitusjohtajia.

Ja musiikkikoulutusta ajetaan alas ja bonusjohtajat vailla vientitulosta pönöttää vaan.

Risto Murron johtopäätökset vaikuttaa valtaeliitin tilaamilta - vika valtiossa - ei meissä.

Eläkepomo täräyttää suorat sanat uutuuskirjassa: ”Meille vasara on valtio” https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010752089.html

Jospa onkin niin että valtionyhtiöt osaakin tuottaa arvonlisää - yksityiset yritykset vain lisää valtiontukia mukaan lukien median alennettu alv kun medioita on aivan liikaa.

Jospa valtionyhtiö Finnair ei pysynytkään pystyssä valtion tuella - vaan siksi että se on aktiivinen vientiyritys - vie lentoreittejä maailmalle - sinne missä lentoreittimarkkinat on.

Mutta mitä ovat tehneet yksityiset valtiontukiyritykset - siellä on Helsingin Sanomien mediaseikkailut ulkomailla - ei osattu - palattiin valtiontukirahoitukseen. Siellä on metsäteollisuuden nukkuminen muunkin kuin ympäristötodellisuuden ohi kun jäi huomaamatta semmoinen pikkutrendi että asioita toimitettiin yhä enemmän digitaalisesti eikä paperiversioina.

Se että Ruotsin yksityiset yritykset menestyy paremmin kuin Suomen nähdään Suomen valtion syyksi - on kyllä härski surkeiden suomalaiasjohtajien ja yrityshallitusten pelastamisyritys.

Kun selvä fakta on - Suomen kaupallinen koulutus ja vientiosaaminen on päin helvettiä - ja Suomen kapellimestarikoulutus kenties maailman parasta - jatkuvasta huippukapellimestarien virrasta maailmalle päätellen.


Tämä toisiaan selkään taputtelevien Suomen johtajajoukko pitää hajottaa. Se huijaa koko ajan todellisuuden vastaisesti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat