Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat

 Tätä on kehittämäni eettis-realismi kun pannaan asioita eettisesti ja realistisesti toimeen eikä jauheta joutavia pelkkinä puhemyllyinä.

Eettis-realismi on todellisen aikaansaamisen valtatie.



Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat

Yle

Kankaanpäässä urheilukentän pinnoite uusittiin vuonna 2017. Urakan kokonaishinta oli lähes 1,2 miljoonaa euroa. Kentän joustopinnoitteen ja ratamaalausten osuus urakasta oli noin 140 000 euroa. "



Suomessa on 309 kuntaa.

309 x 140 000 euroa on yhteensä vain 43,26 miljoonaa euroa.


Esimerkki myynnissä olevasta toimitilasta


Ahjokatu 14-16 toimistotila 17, Seppälä, Jyväskylä

Velaton myyntihinta125 000 €Myyntihinta: 122 924 €
Pinta-ala
141 m2
7h, k, 2wc

Kommentti ja vastakommentti blogiini.
Tomi Solakivi #3965726 
Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3965715

Eettis-realismi näyttää tarkoittavan sitä, että muilta pitäisi ottaa, ja itselle antaa lisää. Joskus muinoin sitä kutsuttiin ihan vain itsekkyydeksi.

p.s. Kansallisoopperan julkinen tuki on sen 50 miljoonaa vuodessa, joten kulttuurinharrastajat voivat ihan keskenään miettiä käyttävätkö rahat sinne vai Vaaralan kulttuuritilaan.

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3965730 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3965726

    Niin, koko urheilukentän uusiminen maksaisi 1,2 miljoonaa joka on kaikkiin kuntiin yleistettynä reilut 300 miljoonaa – pelkkään urheilukenttään. Kun urheilun harrastuspaikkoja on joka kunnassa vähintään kymmenkertainen määrä. Jolloin puhutaan jo miljarditasosta mitä pannaan urheilun ja liikunnan vapaaseen harrastamiseen. Kun niitä urheilukenttiäkin on monissa kunnissa useita.
    Joten siihen verraten 43 miljoonan kertainvestointi aktiivisille kulttuurinharrastajille osoittaa sen – kiistatta – että urheilu ja liikunta on jätti- itsekäs rahantuhlaaja Suomessa.

    Kiistatta

Tomi Solakivi #3965736 
Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3965730

Jostain syystä jätät huomioimatta kulttuuriin liittyvän rakentamisen kustannukset. Samalla kirsikanpoiminnalla:

Turun musiikkitalon kustannusarvio on 89 miljoonaa euroa. Se rakennetaan siihen 45 miljoonalla eurolla remontoidun kaupunginteatterin ja 17 miljoonalla remontoitavan Wäinö Aaltosen museon väliin, ei niin kovin kauas 8 miljoonalla (julkisivu)remontoidusta taidemuseosta.

Ja koska sinun matematiikallasi nuo kaikki (ja paljon muita kulttuuritiloja) löytyy jokaisesta Suomen kunnasta, on kulttuurin harrastamisessa kiinni 49 miljardin kiinteistömassa :-). Ehkä siitä irtoaisi ilman että täytyy liikunnan rahapussille käydä.

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3965740 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3965736

    Et nyt käsitä oleellista asiaa – kyse on AKTIIVISET kulttuurinharrastajat kuten viulistit jne kontra AKTIIVISET urheilun ja liikunnanharrastajat kuten sulkapallon tai jalkapallon pelaajat vastakkainasettelusta. Ja heihin pannusta rahasta.

    Ne jotka käy teatterissa tai jalkapallo-otteluita katsomassa ovat tässä katsannossa PASSIIVISIA harrastajia

Eerojuhani Vaarala #3965884 Kirjoittaja  Muokkaa
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3965888 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3965884

    Lisäksi tuo voi johtaa siihen että eri genrejen muusikot tai vaikkapa kirjallisuuden harrastajat voivat haluta tavata toisiaan jossain kahvilassa ja – jolloin tuossa tilassa syntynyt KULTTUURISOSIAALISUUS luokin pohjaa kulttuurisosiaalisuuden leviämiseksi muualle kun se on siellä ensin päässyt syntymään ja luo siten eri kulttuurisosiaalisuuspohjaisia kahviloita. Joihin tulee myös sellainen yleisö joka haluaa esinerkiksi tutustua näyttelijöihin tai muusikoihin jne.

    Ongelmahan on nyt että sellaista KULTTUURISOSIAALISUUTTA Suomessa on vähän. Kun sen ei ole sallittu syntyä.

    Mutta se ei synny aidosti muuten kuin että aktiiviset kulttuurinharrastajat voivat harrastaa ja oleilla keskenään niin että voivat sosiaalistua ja verkostoitua keskenään


Tietysti luonnollista olisi että taidemaalareille ja kuvanveistäjille olisi oma tila koska ne luonteeltaan vaatii välineiden pysyvyyttä eikä ne ole ihan sisäsiistejä harrastuksia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin