Internetissä vapaasti tarjolla olevat uutismediat - myös Yle - on kuin herne maasta juurineen multineen kiskottu ja pilkottu

 Internetissä vapaasti tarjolla olevat uutismediat - myös Yle - on kuin herne maasta juurineen multineen kiskottu ja pilkottu


Ja siitä keitetty soppa - jota kutsutaan hernekeitoksi.

Tämä oli johtopäätös - kun luin osittain Suomen Kuvalehden - jossa mietintä analyyttisyys ja detaljitaso oli ihan eri luokkaa kuin höpöhöpö free internetmedioissa

Koko herneestä varsia ja multia myöten keitetystä mediahernekeitosta ei erota mikä on herne ja mikä ei ja mukana on myös maksumuurikivenmurikoita. Se on internettarjonnan käänteisresepti.

Olenkin siis päättänyt että pistän max 50 euroa/kk -  loppuhankintaa varten - määräaikaiskoeajoon medioita.

Joissa ei ole tärkeintä poliittinen suuntaus vaan älyllinen taso - kyllä minä itse sitten päätän eettis-realismillani onko media poliittista puppua vai ei.

Ja voin ottaa koeajoon myös kv isoja medioita - ehkä hyvä valikoima olisi pari kotimaista mediaa ja kolme ulkomaista. Ja kaikki siis sähköisinä versioina.

Ulkomaisen median koeajon ehto josta en tingi on tämä - sen pitää olla englanninkielinen ja siihen pitää olla kytkettynä asiasana- ja lyhennekääntäjä - että kun klikkaan sanaa se kertoo mitä asiasana tai lyhenne tarkoittaa. Saksan ja ruotsinkielinenkin käy.

Se on paras oikotie sekä lukea mediaa että valistua vähitellen sanoista ja lyhenteistä joita en vielä tiedä.

Ja sanon tämän painokkaasti - se on sataprosenttisen varma este että en lue edes ulkomaan medioita. Sillä vaikka osaan englanniksi selittää monimutkaisiakin asioita - niin asiasanoissa ja lyhenteissä on sen verran puutetta että en todellakaan aio panna aikaani pomppimalla edestakaisin median ja kääntäjän välillä. 

Lisäksi aion myös arvioida tässä blogissa medioita ja kehua toimittajiakin jos aihetta on.

Ps. Älkää lehtimyyjät soitelko - en vastaa.

Tässä Suomen Kuvalehden vuosimaksu jonka alle on median päästävä että edes harkitsen median määräaikaiskoeajoa.

Suomen Kuvalehti DIGI 12 kk 119 € "


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat