Intialla nopeasti ja tehokkaasti kehittyvänä valtiona on hyvä potentiaali kehittää parempaa maailmaa - mutta Intialla on yksi vika

 Intialla nopeasti ja tehokkaasti kehittyvänä valtiona on hyvä potentiaali kehittää parempaa maailmaa - mutta Intialla on yksi vika 

https://yle.fi/a/74-20046137

Intia harhailee arvotietoisuuden suhteen koko ajan jälkijunassa ja oman opportunisminsa äärellä.

Sellaiset ei voi olla maailmassa kehityksen johtajia - jotka ei ole arvotietoisuuden kärjessä - alistamatta arvoja pelkiksi talouskasvun ja teknologian ja oman edun keppihevosiksi.

Ei ympäristö ole mikään välinearvo - se on itseisarvo.

Se miten Intia suhtautuu Venäjään, miten se on kaikissa maailmanyhteisön instituutioissa kuin se ei olisikaan - kielii siitä että Intia harhailee arvoasioissa - eikä tajua sitä - että kiinteä sitoutuva yhteistyö arvoasioissa niiden syvällisimmässä mielessä alistamatta niitä teknologialle ja taloudelle ja kansallisille ambitioille - on ainoa tie johtaa maailma paremmalle tielle.

Kyllä teknologiassa ja taloudessa ja poliitikoissa kyynisiä opportunisteja riittää - opportunismiaan etovalla tavalla tyrkyttäen - selkeänä enemmistönä. Ja Intia on koko ajan palvellut enemmän niitä ja sen kautta omaa etuaan - kuin asettunut sellaisia opportunisteja vastaan - suorasanaisesti ja selkeillä teoilla.

Osoituksena siitä vaikkapa häpeällinen Venäjään suhtautuminen ottaen Venäjästä vain omaa etuaan niin paljon kuin ehtii. Satojentuhansien sodan uhrien hinnalla.

Opportunismi on aina sisäisen arvoryhdin puuttumista - sen ymmärtämisen puutetta mitä ei tule koskaan alistaa talouden ja teknologian oman edun pyrkyryydelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat