Opettaako ukrainalaiset - onko Suomessa sadomadokistinen perinne - jos muut ei kohtele meitä huonosti - niin meidän itsemme täytyy

 Opettaako ukrainalaiset - onko Suomessa sadomadokistinen perinne - jos muut ei kohtele meitä huonosti - niin meidän itsemme täytyy


Miksi Suomi ja suomalaiset ei kohtele itseään ja toisiaan hyvin.

Otetaan tuore esimerkki - Suomi on OECD:n mukaan EU:n varakkain valtio - ylivoimaisesti.

Miksi siis tilanteessa jossa olemme velkaantuneet koronan ja Venäjän hyökkäyksen seurauksena - emme voisi myydä 5 miljardia valtion omaisuutta ja oikaista sillä velkaantumista - ja mikä tärkeintä - panna osa siitä heti sen turvaamiseen - että suomalaisten syntyvyys hyppää rajusti ylöspäin. Sillä viimeistään 20 vuoden päästä Suomi alkaa olla syntyvyyden alhaisuuden tai paikoin jo sen kokonaan puuttumisen vuoksi - sukupuuttoon näivettyvä kansa.

JOLLA EI OLE TYÖVOIMAA - SEN ENEMPÄÄ HOITAMAAN VANHUKSIAAN KUIN TYÖVOIMAKSI VIENTITEOLLISUUDELLEKAAN.

Mutta sen sijaan että tekisimme niin - niin Orpon sadomadokistinen hallitus aikoo leikkauksilla kiduttaa niitä työttömiä jotka ovat useimman kohdalla jo menettäneet työkykynsä. Ja vähiten syypää mihinkään.

Ja käsittämättömästi muka Suomen puolesta puhuva puolue perussuomalaiset - nimenomaan pettää Suomen - sillä ettei se koko ajan suu vaahdossa huuda - että syntyvyys nousuun ja heti. Ei kovin älykäs Suomen puolustajapuolue kun ei tätä tajua.

Hokema-Orpon kokoomuksesta puhumattakaan - joka ei vieläkään tajua asiaa.


Mistä tulin tähän -  Suomi on sadomasokistinen kansa joka kiduttaa itseään jos muut ei sitä tee. 

Senhän kuulee jo karaokebaarien mekankoliasävystä.

Mutta konkreettisimmin se avautui tästä - ukrainalaisista sodassaan.

Olen ihmetellyt miten sotilaat on niin rauhallisia, pelottomia ja ihan kuin vain töissä olisivat taistellessaan. Ja optimistisia - vaikka haaste on hirmuinen. Ja kavereita kuolee rinnalta joka päivä.

Ja vieläkin hämmästyttävämpää on se siihen nähden - miten hirveä historia heillä on ollut ainakin yli vuosisadan ajan - jatkuvasti milloin venäläisten milloin saksalaisten natsien murjomana - tähän päivään asti. Suomen pari sotaa ja yksi sisällissota ei ole läheskään samaa kärsimysten tasoa.

Ja kontrasti tuohon syntyy Suomen suhteen siinä - kun mietin esimerkiksi Tuntematon sotilas tai Talvisota elokuvia. Niissähän on koko ajan väistämättömän tappion henki päälle alakuloineen. Ihan koko ajan. Ei siellä voitoista riemuita joita sentään tuli yksi toisensa jälkeen - masentavia tappioita nekin jokainen.

Mistä ero johtuu - siitäkö - että suomalaiset on siinä mielessä ryssiä että pieksää ja kiduttaa toisiaan henkisesti aina - mutta ei puhettakaan että suomalaiset tahtoisivat hyvää toisilleen - ja toimisivat sen mukaan. Sitä ei juuri näe.

Ja että onko niin että ukrainalaiset kestää koettelemuksensa - koska he haluavat aidosti toisilleen hyvää ja toimii myös niin - arvelisin, he itse sen tietää varmaankin.


Suomalaisten kohdalla voi kysyä - miten suomalaisten mieliala voi pysyä ylhäällä ja toiveikkaana - kun omat kohtelee huonosti jos ei muut sitä tee. Suomi on julman nollasummapelin vanki.

Minne sinne mahtuu hyvä olo ja onni.

Ps. Minusta se Suomi olisi maailman onnellisin maa - on karkea huijaus. Pahoinvointi täällä vallitsee eikä hyvinvointi - näkeehän sen jo ulkomaalaisten naamastakin verrattuna suomalaisten naamoihin. Jokainen maahanmuuttaja näyttää onnellisemmalta kuin suomalaiset.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat