Metsälehdessä haetaan kenen vastuulla taimikoiden hoito on

Metsälehdessä haetaan kenen vastuulla taimikoiden hoito on 


Kommenteissa ällistyttävän ylimielistä metsänomistaja-omavaltaista vastuuta - tilanteessa jossa valtio maksaa taimikoiden hoidosta tukea - ja metsänomistajilla on asennetta - että mitä se kenellekään kuuluu mitä omistamassani metsässä teen.

Eihän semmoinen asenne käy ollenkaan. Ei lainkaan,

https://www.metsalehti.fi/keskustelut/aihe/taimikoiden-laatua-parannettava/


Minkälaista hölmöilyä on valtion metsäpolitiikka kuten tämä kommentti isoon ääneen huutaa. Täydellinen katastrofi.


suorittava porras

Kyllä tulee monesti vakuustalletus mieleen epäonnistuneita uudistusaloja katsellessa. Aktivoisi kummasti maanomistajaa ,jos omat rahat olisivat panttina taimikon vakiintumistarkastukseen asti. Järjestelmä oli voimassa vielä silloin , kun kuuluin metsänomistajien joukkoon.

Nyt maksetaan hintaa vapauksista ja luottamuksesta siihen ,että ihmiset huolehtisivat uudistamiskuluista ja uuden kasvun varmistamisesta vapaaehtoisesti. Monet eivät halua maksaa mistään sen jälkeen ,kun puutili on saatu haltuun.

Samaan syssyyn vakuustalletuksista luopumisen kanssa tuli ”oivallus” kasvattaa energiapuita taimikoissa. Kun vielä poistettiin velvollisuus maksaa metsänhoitomaksua , vietiin merkittävä määrä neuvontaan suunnatusta rahoituksesta pois. Neuvontapalvelujen hinta kohosi ja moni metsänomistaja halusi säästää tässäkin ja luopua neuvontapalveluista kokonaan. Ei siis ihme ,että hoitorästit lisääntyvät ja metsien kasvu hiipuu. Vapauksia on , mutta liian monelta puuttuu vastuu "

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat