Velan eräännyttäminen ja myyminen eteenpäin - kyseenalaiset oikeudet pankille tuhota vaikeuksissa olevan ihmisen talous ja elämä kerralla ja perusteellisesti

Velan eräännyttäminen ja myyminen eteenpäin - kyseenalaiset oikeudet pankille tuhota vaikeuksissa olevan ihmisen talous ja elämä kerralla ja perusteellisesti


https://yle.fi/a/74-20054904 


Kenen etua sellainen yhteiskunnassa ja kansantaloudessa ajaa.

Ei kenenkään.

Sehän laukaisee heti valtaisan kansantalouden kuluvyöryn jo viranomaisten palkkakuluissa kun pitää tukikokonaisuutta rakentaa jne. Sehän hakkaa mennen tullen kymmenkertaisesti pankkien viivästyskorot jota näköjään eivät pysty sietämään kuin hirvikärpästä paidan alla.

Ja kaikki tämä vain siksi ettei pankeilla ole pitkämielisyyttä maksujen suhteen - edes siinä tapauksessa kun velallinen yrittää maksaa kuitenkin velkansa.

Kyllä pankkipyövelin giljotiinissa ihmisten elämän suhteen on näissä asioissa aivan liian herkkä ja hyvin voideltu liipasin. Ja edes oikeus sellaiseen giljotiiniin - joka on ilmiselvä kansantalouden tappio.

Eikö sellainen pankki jo ole elämästä vieraantunut ja ansaitsisi toimilupansa harkintaa viranomaisten puolella - jos pankilla ei ole edes mitään joustoasennetta ihmisten vaikeuksiin.

Kuinka monta eräännyttämisgiljotiinia on kolahtanut nytkin Suomessa kun ihmiset ovat olleet isoissa vaikeuksissa.

Eikö 90-luvun alusta ole opittu mitään - kun eräännyttämispykälä on vakiona lainasopimuksissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat