Koska Venäjän rajanaapureiden kannalta Ukrainan sota on ennenkaikkea aatteellinen sota Venäjän imperialismia vastaan

 Koska Venäjän rajanaapureiden kannalta Ukrainan sota on ennenkaikkea aatteellinen sota Venäjän imperialismia vastaan


Niin rajavaltioiden ei pidä juuttua vain sotilaallisen kosketuspinnan tarkasteluun.


Vaan rajavaltioiden on avattava kaikenlaisiin "Venäjän syvyyksiin ulottuvia rintamia" - ja lanseerattava niitä myös muille valtioille ympäri maailmaa.

Mm kysymyksellä miten Venäjän alistamien maiden ja kansojen tapaan Venäjän rajavaltioille kuten Norjalle, Suomelle, Virolle, Latvialle. Liettualle, Puolalle kävisi - jos ne alistettaisiin Venäjälle - jonka vaara on eksponentiaalisesti kasvamassa kun Ukrainan sortumisen uhan kasvaessa.

Tällä tavoin

1. Sekä Suomi että muut rajavaltiot voi kerätä diplomaattista sympatiaa ja Venäjään kohdistuvaa painetta kaukaa kuten Kanadalta, Japanilta.

2. Ja samalla nostattaa ympäri maailmaa halua pysäyttää maailman pahimman valtiollisen sairauden Putinin Venäjän - jota Kiina katalasti ja raukkamaisesti käyttää hyväkseen ja jossa Intia jo varmaan häpeää mukanaoleminen - eteneminen Ukrainassa.

3. Maailman valtioissa voi herätä halu vapauttaa myös nyt Venäjän sairaan hallinnon alla olevat valtiot ja kansat Venäjän ikeestä.

4. Ja syytä noille edellisille kohdille onkin ympäri maailmaa onkin ymmärtää - sillä Putinin väkivaltainen imperialismi voi ihan pian uhata Kanadaa, Japania, Sveitsiä, Israelia, Turkkia jne.

Putinin imperialismi on maailmanpolitiikan rutto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat