Medvedevin uhkaus on suora ydinvoimaan kohdistuva terroristinen uhkaus.

 Medvedevin uhkaus on suora ydinvoimaan kohdistuva terroristinen uhkaus.

Yle:

Medvedeviltä verhoiltu uhkaus lännelle: "Myös Euroopan ydinvoimaloille voi sattua onnettomuuksia"

Venäjän entinen presidentti ja maan turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on lausunut Ukrainan läntisille tukijoille verhoillun uhkauksen, joka mukaan myös Euroopan ydinvoimalaoille voi sattua onnettomuuksia.

– Emme saa unohtaa, että myös EU-alueella on ydinvoimaloita ja myös niille voi tapahtua onnettomuuksia, Medvedev lausui perjantaina.

Länsimaat ovat sanoneet Venäjän aiheuttavan ydinonnettomuuden vaaran asemoimalla joukkoja Zaporižžjan ydinvoimalan lähelle.

Ukraina on syyttänyt Venäjää siitä, että se on tulittanut ukrainalaiskaupunkeja ydinvoimalan lähettyviltä tietäen, että Ukraina ei voi vastata tuleen. Ukrainan mukaan Venäjä on lisäksi tulittanut itse ydinvoimala-aluetta, mutta syyttänyt siitä Ukrainaa.

YK:n alainen kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on sanonut, että Euroopan suurimman ydinvoimalan, Zaporižžjan, tulittaminen voi aiheuttaa ydinonnettomuuden.

IAEA ei ole päässyt tarkastuskäynnille ydinvoimalaan pyynnöistään huolimatta. YK on vaatinut ydinvoimala-alueen demilitarisointia ja G7-maat ovat vaatineet voimalan hallinnan palauttamista Ukrainalle.

Reuters

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat