Eikö tästä ole ilmiselvä seuraus että Helsingin väestö nuorenee rajusti

 Eikö tästä ole ilmiselvä seuraus että Helsingin väestö nuorenee rajusti

https://yle.fi/a/74-20051322

Kun vanheneva väestö muuttaa maaseudulle hoitajapulan takia.

Ja tuovat myymänsä omaisuuden rahat tullessaan - josta syntyy yksityisiä hoitolaitoksia maaseudulle kuin sieniä sateella. Jotka hakevat tehostetusti ja nykyisiä paremmilla palkoilla hoitajat ulkomailta.

Joissa hoitolaitoksissa on pääosa englanninkielen taitoisia ulkolaisia hoitajia - hoitolaitoksen linjauksella - hoidamme englanninkielen taitoisia vanhuksia. Jolloin ulkolaisten hoitajien saanti helpottuu räjähdyksenomaisesti. Ja laukaisee yksityisten hoitolaitosten buumin.

Tuollaisia määriä hoitajia Helsinki ei saa edes palkka vs asumisen hinta perusteella mitä jutussa esitellään.

Jolloin valistuneet englanninkielen taitoiset vanhukset Helsingissä - ja yksityiset vanhusten hoitolaitokset näkevät tilaisuutensa tulleen. Vanhuksey muuttavat maalle yksityisten palveluiden ääreen.


Ja Helsinki hirtti itsensä ylihintaisiin hintoihin ja asuntoihin versus hoitajien palkka. Sitä Helsinki niittää mitä se kokoomusjohtoisena kylvi.

Helsinki on uppoamassa suuriin vaikeuksiinsa.


Ps. Ulkolaiset hoitajat laskee - asuminen maaseudulla erittäin halpaa verrattuna Helsinkiin, edesauttaa myös lähisukulaisten muuttoa, myös muut hinnat alemmat, puhdas luonto vieressä, isojakin kaupunkeja lähellä huvittelua ja opiskelua varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat