Kiinan Taiwan konfliktin imperialistinen taktiikka

 Kiinan Taiwan konfliktin imperialistinen taktiikka


Voisi ajatella että Taiwanin konfliktin jatkuva tulehtuneena pito - palvelee peitetarinana sille - miten Kiina muuten Kiinan merellä harrastaa suoraviivaista voimaimperialismia esimerkiksi Filippiinien suhteen.

Että Taiwanin konflikti vangitsee huomion - ja myös lännen aktiviteetin - niin ettei länsi puutu mitenkään Kiinan todellisiin imperialistisiin toimiin. Kun länsi on vangittu Taiwanin tulehtuneisuuteen ja sen potentiaaliseen toteutuvaan konfliktiin.

Jolloin Taiwan toimii paitsi peitetarinana niin myös suojana Kiinan muille toimille.

Samaa taktiikkaa Venäjä on käyttänyt ydinaseen kanssa.

Mutta erehtyi pahasti hyökätessään Ukrainaan - erityisesti miksi - siksi että antoi Ukrainalle täyden oikeuden hyökätä kaikkea infraa vastaan Venäjällä. Jonka Ukraina tekeekin.

Eikä vain sitä - vaan senkin - että Ukrainalla on kaikki syyt ja valmius ja motivaatiokin iskeä Venäjän imperialismia vastaan muuallakin - Moldovassa, Afrikassa, Syyriassa jne.

Joten - on kaikki syyt olettaa että Ukrainasta tulee - ja ellei ole tullutkin/Wagner koneen tuho Malissa - lännen nyrkki Venäjän imperialismia vastaan kaikkialla maailmassa.

Johon moni muukin taho saattaa olla halukas ryhtymään ympäri maailmaa. Esimerkiksi Israel lähialueillaan.

Miksi ei - ei siinä ole mitään sen kummempaa kuin mitä Venäjä on maailmalla laittomasti toiminut. Vain tervehdyttävä reaktio Venäjän toimiin.

Lisäksi - asiassa on vielä se laaja näkökulma - että kun Kiina, Venäjä ja höplästä vedetty Intiakin höpöttää moninapaisesta maailmanjärjestyksestä - niin siihen pitäisi muka kuulua annettuna ja luvallisena se raaka imperialismi mitä Venäjä ja Kiina harrastaa.

Ei käy - se ei kertakaikkiaan käy.

BRICS-maatkin ovat niin hölmöjä ettei tajua näiden neljän asian ristiriitaa höpinöissään 

1. Moninapaisuus

2. Venäjän toimien tuomitseminen

3. Venäjän ja Kiinan brutaali imperialismi

4. Väite että länsi harrastaisi imperialismia, kun se ei sitä tee - ja että samaan aikaan Venäjä ja Kiina harrastavat imperialismia - ikäänkuin muut BRICS-maat eivät sitä havaitsisi ja ymmärtäisi

Kysymys kuuluu - ovatko nuo muut BRICS-maat - tyhmiä - kieroja - vai huijattuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat