Tällaiset puheet loppuu kun Ukraina tuhoaa Venäjän viennin kaasu- ja öljyinfran

Tällaiset puheet loppuu kun Ukraina tuhoaa Venäjän viennin kaasu- ja öljyinfran 


Ja alkaa Venäjän tukijamaissakin Venäjän hyökkäys tuntumaan ikävältä.

Venäjä esittää olemansaolon turvaksi ydinaseen - Ukraina voi esittää Venäjän Ukrainasta lähdön vaihtoehtona Venäjän kaasu- ja öljyinfran tuhoamisen.

Yle

Venäläisoligarkki Oleg Deripaska sanoo Venäjän osoittaneen kestävyytensä länsimaiden asettamia pakotteita vastaan haastattelussaan brittilehti Financial Timesin kanssa.

Deripaskan mukaan Venäjä selvisi pakotteista solmimalla uusia kauppayhteyksiä globaalin etelän kanssa. Myös Venäjän yksityinen sektori oli Deripaskan mukaan joustava.

– Olin yllättynyt, että yksityissektori olisi niin joustava. Olin melko varma, että 30 prosenttia taloudesta romahtaisia, mutta se oli paljon vähemmän.

Deripaskan mukaan Venäjän luonnonvarat tekevät siitä houkuttelevan kauppakumppanin maille, jotka ovat riippuvaisia maan energiasta, metalleista ja tuontiruoasta.

– Uskominen siihen, että sanktiot lopettavat [sodan], aiheuttavat muutoksia hallinnossa tai lähentävät meitä jotenkin konfliktin päättymisen kanssa... Ei. Tarvitsemme toisen ratkaisun.

Financial Timesin mukaan Deripaskan kommentit osoittavat Venäjän eliitin kasvavaan luottoon siitä, että maa on selvinnyt länsimaiden asettamista talouspakotteista.

Deripaska on ollut vuodesta 2018 lähtien Yhdysvaltain pakotteiden alaisuudessa vuodesta 2018, ja viime vuonna EU asetti hänet pakotelistalle. "

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat