Miksikähän Youtubeen on niin helppo uppoutua tunneiksi kuin hyvään elokuvaan

 Miksikähän Youtubeen on niin helppo uppoutua  tunneiksi kuin hyvään elokuvaan


Syy on se - että siellä ei ole toimittajia ja juontajia ja muita selittäjiä ennen kuin voi katsoa videon. Videot on siinä - sen kun klikkaat.

Paitsi tietysti ne videot joissa patologiset esilläoloselittelijät pilaa kaikki asiat - mutta joista pääsee eroon kun estää niiden näkyvyyden joka on hyvä piirre Youtubessa.

Ero esimerkiksi Yleen tai muihin nettimedioihin on hirveä.

Se on kuin täydellisesri ohjatun ja opastetun lomamatkan ero - verrattuna siihen kun saavut omin toimin maahan ja kysyt itseltäsi - katsotaanpas mitä hauskaa ja yllättävää täältä löytyykään.

Onkin jopa kysyttävä - onko toimittajan ammatti se joka on kaikista eniten kehittynyt pieleen.

Mutta myöskin pitää kysyä medioiden musiikkiohjelmista - miksi niissä pitää olla setä tai täti - nykyisin lähes aina täti - joka selittää pitkät tovit ja haastattelee artisteja - miksi se pitää syöttää pakkokatsottavaksi - miksi se ei ole linkkinä - lue, katso tai kuuntele täältä. Etenkin klassisen musiikin kohdalla.

Kysymys kuuluu - kuinka moni jättää musiikkiohjelmia katsomatta - usein mitään uutta kertomattomien juontajien takia - joka on populaarimusiikissa sääntö. 

Jotka vie musiikilta svengin ja tunnelman kehittymisen - kun aina tulee joku jotain selittämään.

Ajatelkaa nyt - vaikkapa Rolling Stonesin konserttia - jonka kappaleiden väliin tulee joku jäykkis selittämään - " seuraavaksi Rolling Stones soittaa..."

Mahtaisi olla huumaava ja menevä svengi Rollareitten konsertissa.

Kyllä minä viivähtelen Youtubessa välillä tuntikausia vaeltelemassa kaikkien niiden videoiden parissa joita ihmiset on sinne laittanut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat