Onko Suomi jälleen suomettunut

 Onko Suomi jälleen suomettunut


On Venäjälläkin punainen viiva jota se ei uskalla ylittää.

Siitä syystä Venäjä haluaa pitää Ukrainan sodan paikallisena - tosin ympäten nyt Valko-Venäjää lihamyllynsä jauhettavaksi.

Venäjän punainen viiva on se ettei Nato hyökkää sen kimppuun - sillä esimerkiksi jos Suomi ja Pohjoismaat hyökkää Venäjän kimppuun - on Venäjä pulassa jossa Kiinakaan ei voi sitä auttaa.

Naton artikla viisi on myös syy miksi Venäjä haluaa Natosta irrotettujen valtioiden suojavyöhykkeen.

Sillä kun niillä ei ole turvanaan Naton artikla viittä - voi Venäjä ajan ollessa sille sopiva nielaista nuo valtiot osaksi Venäjää.

Suomella on olemassa vaara että kun Suomi pyrkii vaalimaan rikkoutumattomia suhteita Venäjän kanssa - niin jälleen on Suomi suomettumisen tilanteessa.

Voi kysyä aiheesta että onko se - että Suomi ei lähetä sotilaskouluttajia Ukrainaan verrattuna muiden Nato-maiden toimiin - käsitettävissä jo suomettumiseksi kutsuttavaksi erikoisvarovaisuudeksi Venäjän suhteen. 

Aatekaupankäynniksi jota muut Nato-kumppanit ei ennenpitkää pidä suotavana.

Että kun muut yhä avoimemmin vastustaa Venäjää niin Suomi ei sitä tee.

Ja miten ne Nato-maat suhtautuvat Suomeen - jos ne lähettää sotilaita jopa rintamaa tukeviin joukkoihin henkensä kaupalla - niin Suomi ei sitä tee.

Haluaako siis Suomi olla vain sotamenestyksellään pullisteleva Naton paraatissa kärjessä kulkeva paraatiarmeija joka ei halua liata käsiään sodan vereen ja saappaittensa kiiltoa sotatantereen pölyyn.

Miksi muut haluaisivat sellaista maata puolustaa joka ei osallistu muiden tapaan operatiivisiin tositoimiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin