Ruoveden kaksi vetovoimaisinta vapaa-ajankohdetta Laivaranta ja Haapasaari seisoo suurimman osan ajasta toukokuusta syyskuuhun mittavalla vajaakäytöllä

 Ruoveden kaksi vetovoimaisinta vapaa-ajankohdetta Laivaranta ja Haapasaari seisoo suurimman osan ajasta toukokuusta syyskuuhun mittavalla vajaakäytöllä


Ruoveden kaksi vetovoimaisinta vapaa-ajankohdetta Laivaranta ja Haapasaari seisoo suurimman osan ajasta toukokuusta syyskuuhun mittavalla vajaakäytöllä - kun puuttuu strateginen kehys niille. Ilma on kaunis - ihmisiä vain muutama.

Ne eivät vedä tarpeeksi kun sieltä etenkin Laivarannasta puuttuu pieni liikekeskus tarkasti harkituin liikkein - joka vetää sinne asiakkaita. Ravintolat ei vedä Laivarantaan asiakkaita pitkin päivää. Se on selvää.

Toinen mikä puuttuu on katettu kulttuurilava - jossa Ruoveden teatteri voi esiintyä - joka sijaitsee nyt hornan kuusessa - ja jossa voi esittää myös musiikkia. Ja samaan rakennukseen myös näyttelytila jossa voi pitää taidenäyttelyitä mutta myös yritys- ja tuote-esittelyitä - joilla kunta saa rahoitettua aluetta.

Mutta jos tuollaiset rakennetaan niin tulee heti nykyajan pahimpia ongelmia vastaan - koko laivaranta on pian yhtä parkkitilaa - autoille - jotka vie ihmisiltä tilan ja rauhan - johon Laivaranta on mitä erinomaisin paikka.

Siksi Ruoveden pitää tehdä luja päätös - Laivarantaan ei pääse Ruoveden keskustasta kesäaikaan lainkaan autoilla - vaan vain kävellen, pyörillä ja mönkijöiden vetämillä katetuilla nonstop avokärryillä - jotka antaa nuorille kesätyötä.

Lisäksi miksi rakentaa Laivarannan ja Haapasaaren välille silta kun siihen voidaan rakentaa sillan yhteyteen pienvenelaituri. Ja jos Haapasaareen kulkevan penkereen kylkeen rakennetaan myös pienvenelaituri niin Haapasaaren käyttöaste leirintäalueena hyppää rajuun nousuun.

Mutta - se miten Laivarannan tila käytetään rakentamiseen pitää olla viisaasti harkittua. Mutta selvää on että autot sieltä pitää häätää pois - että se paikka on ihmisille eikä autoille.

Jussi Vaarala

Ruovedellä asuva eläkkeellä oleva konsultti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin