Kävikö Suomessa monille epärealistisen toiveikkaille konkurssiin päätyneille yrityksille suomalais-kyynisesti näin

 Kävikö Suomessa monille epärealistisen toiveikkaille konkurssiin päätyneille yrityksille suomalais-kyynisesti näin


Kävikö niissä niin että muut ottivat kyynisesti osansa idealisoiduista odotuksista - ja sitten kun kuvitelmat romahti ei ketään tullut avuksi. Ei puututtu alunalkaen idealisoituihin tulevaisuuskuviin vaikka ne nähtiin koska syntyi rahastussauma. Etenkin jos päättäjätkin saatiin idealisoituihin kuviin mukaan rahoineen. Ja päättäjät saattavat ajatella - en minä kyllä mitään tuosta ymmärrä mutta yrittämistä ja idealismia pitää rahoittaa - ja niin syntyi Uros kuin Hämeenlinnan autokauppatouhu kuin Turun Logomon siltakin.


Ja tietty nämä 7 miljardin tunnin junat - jotka kuulemma muutamia kymmeniä minuutteja matka-aikaa lyhentämällä tuottaa kansantaloudelle - joka on kokoomuksen asiantuntemattomuuden näyttötyö.


Mutta siihen ei saada rahaa laitettua jolla on varma kansantalousvaikutus - että maaseutukunnista pääsee kaupunkeihin julkisilla aamuseitsemäksi ja päivävuorojen lisäksi takaisin lähtevällä iltavuorolla klo 23. Joilla on heti välitön työllisyysvaikutus kun ihmiset pääsee kaupunkiin tai maaseudulle töihin jopa kolmivuorotyönä. Ja ihmiset muuttaa halvemman asumisen maaseudulle ja käyvät julkisilla töissä kaupungeissa. Onko tämä yhtälö liian vaikea ymmärtää vai pitääkö selittää vielä lisää.


Tällä tavalla tomppeloi päättäjät rahankäyttöä - ei tartu tuohon valtion taholta joka on varma kansantaloustuottavuuden nakki.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat