Duunariköyhyys maailmalla johtuu varallisuuden keskittymisestä yhä harvemmille - joka ennakoi kasvavaa painetta muuttaa asia voimakkaasti

 Duunariköyhyys maailmalla johtuu varallisuuden keskittymisestä yhä harvemmille - joka ennakoi kasvavaa painetta muuttaa asia voimakkaasti


Tämä on ehkä monille uusi näkökulma - että kun Venäjän syrjäseutujen ihmiset ja vangit tapatetaan Venäjän armeijassa sen hyökkäyksessä Ukrainaan - on sekin ilmausta varallisuuden keskittymisestä yhä harvemmille - Venäjällä oligarkeille - ja duunariköyhyyttä on tulla tapatettua Venäjän toimesta rintamalla.

On siis muodostunut superrikkaiden kerrostuma jota niin Sveitsin pankit kuin veroparatiisitkin suojelee joissa suojelluissa on myös Venäjän oligarkeja.

Se on varma maailmantalouden rappion merkki - etteivät ihmiset tule toimeen työllään - ja sen kääntöpuoli - ja syy -- on varallisuuden keskittyminen yhä harvemmille maailmassa.

Mutta myös Suomessa.

Onkin nyt tulevissa vaaleissa aika antaa niille puolueille ääni jotka haluaa puuttua tuohon maailmantalouden sairauteen. Ja niihin puolueisiin ei kuulu yksikään nykyisen opposition puolue eikä keskustakaan.

Tosin itse aioin äänestää keskustaa aluepoliittisen talouden tasaamistarpeen vuoksi - sillä sekin on välttämätöntä ja sekin auttaa tulojen tasaamisessa.

On siis aika alkaa päättäväisesti toimia sen eteen että maailmatalouden vaurauden keskittymissairaus - myös kaupunkeihin - saadaan käännettyä toiseen suuntaan.

Asia joka myös EU:ssa pitää ymmärtää perusteellisesti monen hädän ja tulonsiirtotuen syynä - siis se että tulonsiirtoja pitää tehdä vähävaraisille johtuu varallisuuden keskittymisestä ja verovälttelijöiden suojelusta veroparatiisien ja pankkien toimesta.

Mutta kyllä se siitä lähtee kääntymään toisin päin - kun ymmärretään varallisuuden keskittymisen ja duunariköyhyyden yhteys juuri kuten sen edellä esitin.



Voi siis perustellusti sanoa että maailmantalouteen on hiipinyt orjuutustilanne varallisuuden keskittymiseen nähden.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat