Onko Ruotsi, Norja ja Tanska ja Baltian maat ajautumassa vaaraan jos jännitteet maailmassa eskaloituvat moneksi pesäkkeeksi

 Onko Ruotsi, Norja ja Tanska ja Baltian maat ajautumassa vaaraan jos jännitteet maailmassa eskaloituvat moneksi pesäkkeeksi


Ja samaan aikaan luottamus muiden apuun ei olekaan niin varmaa kun resursseja ei riitäkään muilta niiden puolustamiseen.

Jolloin on nähtävissä yksi tie - Ruotsin, Norjan ja Tanskan ja Baltian maiden on nopeasti - vuodessa - nostettava maavoimiensa koko vähintään kaksinkertaiseksi. Ainakin jalkaväkitaistelun perusosaamisessa. 

Niiden maavoimat ovat varsin vähäiset.

Suomestakaan ei riitä joukkoja niiden puolustamiseen jos Suomi itse joutuu hyökkäyksen kohteeksi.


Eikö tästä pidä tehdä johtopäätös että Itämeren alueen puolustus ja turvallisuus on kovin hintelällä pohjalla - jos Ruotsin, Norjan ja Tanskan ja Baltian puolustusvoimat maavoimien osalta on noin kovin pienet.

Niiden kyky puolustaa itseään juuri maavoimien pienuuden vuoksi on heikko. Ja Suomikaan ei mitenkään voi rientää apuun jos Suomi itse joutuu hyökkäyksem kohteeksi.


Tästähän pitää tehdä johtopäätös - että Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa pitää heti polkaista pystyyn - kussakin - vähintään 100 000 maavoimien taistelijan perusosaamisen koulutus - aseenkäsittely jne. Että niillä on valmius hypätä taisteluhautaan perusosaamisen tasolla jos asiat maailmassa eskaloituu nopeasti. Vaikka ei vielä muuta varustusta ole tarjotakaan kuin rynnäkkökivääriosaaminen.

Tämä asia on paljon kiireellisempi ja tärkeämpi kuin yhteisharjoitukset Pohjoismaissa. 

Yhteispuolustukseen kun ei nimittäin voi nojata kun Ruotsin, Norjan ja Tanskan ja Baltian maiden maavoimat ovat noin surkean pienet.

Baltiassakin vain Liettualla on tyydyttävät mutta ei vielä hyvät maavoimat.


Ei Itämeren alueen puolustus voi mitenkään olla mahdollista noin pienillä maavoimilla. Joiden pitäisi olla vähintään 200 000 jalkaväkitaistelijaa per maa.

Tilannehan on noiden maiden kohdalla ihan järkyttävä jos ne luottavat muiden apuun tilanteessa jossa sota on saattanut eskaloitua pesäkkeiksi eri puolilla maailmaa.


Ps. Muut perusteellisemmin koulutetut voivat käsitellä muita aseita ja tehdä hyökkäyksiä - noille pikakoulutetuille riittää ampumataito ja muut perusasiat. Itse sota sitten opettaa vähitellen kaikkea muuta,

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat