Ollaanko nyt ajautumassa maailmansotaan kahdesta syystä - johon länsi voisi vaikuttaa yhdellä tavalla

Ollaanko nyt ajautumassa maailmansotaan kahdesta syystä - johon länsi voisi vaikuttaa yhdellä tavalla


 1. Ensimmäinen mutta ei ratkaiseva syy on Putinin järjen ja todellisuuden vastainen sotaseikkailu hyökkäyksellä Ukrainaan - jonka päätymisestä tappioon tulee länsi varmasti huolehtimaan - sillä Putinin tapaa toimia ei tulla missään tapauksessa ja millään ehdolla hyväksymään. Lopultakaan missään päin maailmaa.

2. Toinen ja tärkeämpi syy on Kiinan ajautuminen taloudelliseen yhä pahenevaan umpikujaan - josta Xi ja muu Kiinan johto yrittää päästä turvautumalla sotaan - mutta se johtaa Kiinan entistä pahempaan katastrofiin sekä taloudellisesti että sisäpoliittisesti - koska on vaikea kuvitella että kiinalaiset pahenevassa taloudellisessa ahdingossaan reagoisivat sotaan mitenkään muuten kuin venäläisetkään - me emme halua sitä ja emme näe siihen mitään syytä.


Apu maailmansodan uhkan laukeamiseen voisi löytyä siitä.

Éttä ensinnäkin länsi jatkaa Putinin tappion varmistamista.

Mutta sen lisäksi länsi - EU, Yhdysvallat, Britannia ja Japani ja kenties Intia - auttavat Kiinan ja Xin ulos taloudellisesta umpikujastaan.


Se lienee varma että jos länsi ei niin tee - niin se luo Kiinalle pakon yrittää ulkoistaa vastuunsa taloushädästä ulkoiseksi viholliseksi ja sodaksi - jonka aikaansaamiseksi Putin lähtee mielellään riehumaan pelastaakseen nahkansa - joka jo melkein jo roikkuu nahkurin orsilla.

Putinia ei voi enää pelastaa koska hän on mennyt liian pitkälle - Kiinan Xin voi.

Pelastamalla Kiina nyt talouden umpikujastaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat