Virheinvestointi - tila on PASSIIVISTEN eikä AKTIIVISTEN kulttuurinharrastajien tila

Virheinvestointi - tila on PASSIIVISTEN eikä AKTIIVISTEN kulttuurinharrastajien tila


https://yle.fi/a/74-20046959


 Yleisö joka istuu katsomassa kulttuuria - on passiivisia vastaanottavia kulttuurinharrastajia - ei aktiivisia luovia kulttuurin harrastajia - siis niitä jotka esimerkiksi säveltää ja/tai soittaa musiikkia tms.

Sellaisilla aktiivisille kulttuurin harrastajille ei ole Suomessa koskaan rakennettu heidän käyttöönsä rakennettua tilaa missään kunnassa. Homeisia kouluja yms on tarjottu kyllä.

Mitä tuosta seuraa.

Se että Suomessa on esimerkiksi esiintymislavan - ja harjoittelun ruohonjuuritason  välillä - hyvin vähän tiloja "tikapuina esiintymislavoille" - jotka tikapuutkin on kaupallisten välitystoimistojen vallassa - koska poliitikot ja virkamiehet ei piittaa asiasta yhtään.

Josta seuraa - Suomessa on satavarmasti moninkertaisesti kansainvälisen kulttuurin kykyjä - jotka ei koskaan pääse "pöytälaatikkoaan" pitemmälle - koska poliitikot ja virkamiehet ei piittaa siitä.

Ainoa missä Suomi on aidosti kulttuurissa onnistunut - on klassisen musiikin koulutus. Se osaa hommansa ja tulos näkyy - ajatelkaa vaikkapa vaativimman musiikin suorittavan tason tehtävää kapellimestareita - heitä vyöryy valtaamaan kv kapellimestarin paikkoja suhteessa asukaslukuun ylivoimaisesti eniten maailmassa.

Klassisen musiikin arvostetuimmat ja vaativimmat tehtävät on säveltäminen ja orkestereiden johtaminen.

Muussa kuin klassisessa musiikkissa ei tuota koulutustasoa ole saavutettu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat