Kysymys kuuluu onko Purra ymmärtämätön vai ymmärryskykypuutteellinen

Kysymys kuuluu onko Purra ymmärtämätön vai ymmärryskykypuutteellinen.

Yle

" – Ihmiset reagoivat taloudellisiin kannustimiin.

Näin valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) puolustaa hallituksen leikkauspäätöksiä ja vastaa Talouspolitiikan arviointineuvoston kritiikkiin. Purran mukaan Suomessa on liikaa tukien varassa eläviä ihmisiä, jotka ovat työvoiman ulkopuolella. Samalla valtio velkaantuu vauhdilla "


 Jos hyväosaisten verotusta kiristettäisiin ja samalla työvoiman ulkopuolella olevien tukia leikattaisiin - niin kyse voisi olla siitä mitä Purra sanoo. Eli kannustimella ihmisten töihin saamista.

Mutta kun hyväosaiset saavat sen sijaan lisää rahaa - ja kun kansantalous vaikeuksissa - niin Orpon hallituksen kaavahan on - tulonsiirto köyhiltä varakkaille joka toimii näin.

Valtion talouden heikkoa tilaa käytetään syynä leikata vähävaraisilta - siirretään se valtiontalouteen - ja sieltä hyväosaisille - sen kautta ettei heitä veroteta lisää - vaan annetaan lisää rahaa - ja nyt aiotaan puuttua vielä alveihinkin niitä korottamalla - joka lisää vähävaraisten kurjuutta lisää mutta joka ei tunnu hyväosaisilla missään. Alvin olemus kun on se.

Hyväosaiset eivät ole koskaan ymmärtäneet tätä talouden perussääntöä - 20 euroa on vähävaraiselle ostovoimaltaan suuri raha - kun sellaisella summalla ei ole hyväosaisille mitään merkitystä paneeko sen 20 euroa johonkin menemään vai ei.

Joka tarkoittaa sitä - että hyvinvoivilta suomalaisilta puuttuu talousempatiakyky.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat