Tämä on järkyttävää luettavaa miten Yhdysvallat on liittänyt Ukrainan vallallaan Afganistanin ja Vietnamin strategisten epäonnistumisten ketjuun

Tämä on järkyttävää luettavaa miten Yhdysvallat on liittänyt Ukrainan vallallaan  Afganistanin ja Vietnamin strategisten epäonnistumisten ketjuun

Asetoimitusten ajoitusmunailuillaanhan länsi pilasi Ukrainan strategioiden ajoitukset täysin - kysymys kuuluu ketkä ovat vastuussa lännessä tästä Ukrainan strategioiden tarpeiden ja asetoimitusten ajoitusten täydellisestä aikataulusynkronin epäonnistumisesta joka vei Ukrainalta voiton avaimia. Kuka halusi että Ukraina ei voita - ja miksi.

Yle

" Ukrainan vastahyökkäys on kestänyt jo kuukausia, eikä se ole tuonut haluttua lopputulosta.

Ukrainan armeija rakensi syksyisen vastahyökkäyksensä Yhdysvaltojen esimerkin mukaisesti. Ukraina on esimerkiksi hyödyntänyt vastahyökkäyksessään näännytystaktiikkaa, jonka seurauksena rintamalinjat ovat liikkuneet noin muutaman kilometrin.

NYT:n mukaan jo Ukrainan vastahyökkäyksen alussa oli tiedossa, että amerikkalainen strategia voisi epäonnistua.

Yhdysvaltain armeija on käyttänyt sotastrategiaansa esimerkiksi Vietnamissa, Irakissa ja Afganistanissa. Kaikissa maissa operaatio epäonnistui suurilta osin.

Nyt rintamalinjat ovat vaarassa lukkiutua paikoilleen ja lännen aseellinen tuki näyttää hiljalleen tyrehtyvän. "

Nyt Yhdysvallat vie Kiovaan kolme kenraalia ylläpitämään epäonnistuneita strategioitaan.


Tilannehan alkaa vaikuttaa siltä että Ukrainan täytyy taistella itsensä vapaaksi Yhdysvaltojen määräysvallasta - rakentamansa drooniosaamisen avulla. Joilla se iskemällä Venäjän alueelle syvyyteen myös iskee toiseen tärkeään kohteeseen - Venäjän sisäpolitiikkaan.

Toiseksi näyttääkö siltä että Nato-jäsenyys onkin joutumista Yhdysvaltojen pakkostrategioiden uhriksi - joilla on jo vuosikymmenten epäonnistumisten saldo.

Kävikö tässä niin että Ukrainan pantua Venäjälle onnistuneesti vastaan - siitä tulikin Bidenin menolipputarjouksen jälkeen Yhdysvaltojen sotilaallisen maineen ja kunnian kysymys ja että se pakotti siksi Ukrainan tappiolliseen pakkostrategiaansa jota jatketaan vielä amerikkalaisten kenraalien vahtivuoroilla Kiovassa.


Iso johtopäätöshän tästä täytyy olla - että Eurooppa luo - oman Yhdysvalloista riippumattoman strategiansa - ja oman aseistuksensa siihen.


Ja siihen strategiaan pitäisi kuulua laittaa Venäjä kipeimpien paikkojensa suhteen pihteihin - varustamalla vastahyökkäyskykyyn syvälle Venäjälle vyöhyke - Pohjois-Norja, Suomi, Baltian maat, Puola, Ukraina, Moldova ja Georgia sekä Tanskan salmet ja Suomenlahti Tanskan. Saksan ja Ruotsin toimesta - niin että sillä on saavutettavissa Murmansk, Pietari, Moskova, Kaliningrad sekä Venäjän merenkulku Itämerellä - ettei Venäjä edes harkitse iskua noihin maihin sillä vastaisku olisi sille kestämätön. Jolloin vyöhyke olisi Venäjälle suora konkreettinen pelote. 

Lisäksi tästä herää myös kysymys onko Bidenin hallinnolla halua tai edes kykyä paneutua Euroopan puolustusstrategiaan.

Että Euroopan pitää ottaa ihan itse nyt puolustusstrategiansa omiin käsiinsä. Jossa Saksan, Britannian, Ranskan, Italian, Pohjoimaiden sekä Puolan ja Ukrainan pitää ottaa ote lujasti käsiinsä.

Ei siihen Yhdysvaltojen ummehtuneita vanhoja strategioita tarvita - ja jo pelkästään Pohjoismailla on jo nyt erittäin kova iskukyky Venäjää vastaan ja kasvaa koko ajan.

Euroopan itsenäisen puolustuksen taakse pitää nyt vain saada luja tahto - me eurooppalaiset valtiot itse pidämme Venäjän kurissa. Ihan omilla strategioilla ja aseilla.



Miksi siis enää uskoa ja luottaa siihen että Yhdysvallat tai Venäjä ovat sotilaallisesti ylivoimaisia ja voittamattomia.


Kun ne on molemmat hävinneet toistuvasti hyökkäyksiään pienempiään vastaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat