Tämä poliisin periaate takaa että terroristihyökkäyksessä kuolee nopeasti ihmisiä turhaan.

 Tämä poliisin periaate takaa että terroristihyökkäyksessä kuolee nopeasti ihmisiä turhaan.


Yle Moskovan terrori-iskusta


Suomen poliisissa ja karhuryhmässä pitkään työskennelleellä tutkija Harri Gustafsbergillä on mahdollinen selitys hyökkäyksen jatkumiselle niin pitkään.

– Poliisilla on joku sisäinen sääntö tai määräys, mikä poliisiyksikkö menee tietynkaltaiseen tapahtumaan, Gustafsberg sanoo Ylelle puhelimitse.

Käytännössä kyse olisi poliisin erikoisjoukosta, eikä se Gustafsbergin mukaan voisi ehtiä paikalle yhtä nopeasti kuin lähin poliisipartio. "

Sillä kun terroristit pitää kiirettä tappamisessa - ja poliisi ei - käytännössä tarkoittaen sitä että nopeiten paikalle ehtinyt poliisipartio ei saa tehdä mitään - kun odotetaan poliisin erikoisjoukon paikalletuloa.

Silti paikalle ensimmäisenä ehtinyt poliisipartio osaa ampua siinä missä erikoisjoukon poliisitkin - ja pitäisi mennä jahtaamaan samalla sekunnilla terroristeja kun saapuvat paikalle.

Sekin on jo valtava voitto jos poliisipartio saa sidotuksi terroristit tulitaisteluun sillä silloin terroristit yrittää ampua poliiseja eikä muita ihmisiä. Ja kun isossa kaupungissa paikalle ehtii jo kymmenessä minuutissa useita poliisipartioita niin he saavat jo sillä tulivoimalla sidottua terroristit tulitaisteluun tavalla ettei terroristit pääse liikkumaan ollenkaan ja ihmiset pääsee pakenemaan.

Lisäksi poliisin menettely poikkeaa armeijan menettelystä - kun sotilaalla on ase ja vihollinen hyökkää niin tottakai hän ampuu - ei hän jää odottamaan "erikoisjoukkoja".

Sotilaan riskinä on kuolla - niin on poliisinkin. 

Ja nykyisellä menettelyllä terroristilanteessa poliisipartion vahingoittumisriskin välttämisessä aiheutetaan nopeasti kymmenien ihmisten ellei yli sadan kuolema - kun poliisipartiot ei saa heti paikalle tullessaan puuttua aseineen tilanteeseen.

Poliisin ohjesääntö terrorismitilanteessa on tuolta kannalta järjetön


Uusi kommentti

Vaaralan ei kannattaisi kirjoitella sellaisista asioita, joista hänellä ei ole mitään tietoa.

Poliisit ovat saaneet jo vuosikausien ajan ns. AMOK-koulutusta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Amok

Kyseistä koulutusta on annettu, jotta jokainen yksittäinen poliisi osaisi toimia kouluampumissa tai terrori-iskuissa myös oma-aloitteisesti. Siiihen on myös lakisääteinen velvoite. Poliisin on ryhdyttävä toimeen tarvittaessa myös vapaa-ajallaan, jos kyseessä on törkeä rikos. Tämä koskee sekä partiopoliiseja että rikostutkijoita.

Mikään säädös ei tietenkään velvoita tapattamaan itseään.

Mikäli tilanne on hoidettavissa ensipartion voimin, se toimii odottamatta paikalle paremmin varustettuja poliiseja. Itse asiassa peruspartiot ovat nykyisin jo melkoisen hyvillä varusteilla torjumaan jopa pienempiä terroristisoluja.

Toistan kuitenkin. Mikään säädös ei tietenkään velvoita tapattamaan itseään. Jokainen poliisi käyttää järkeään toimiessaan kriisitilanteissa. AMOK-koulutus toimii yhtä tai kahta kevyesti aseistettua vastustajaa vastaan. Raskaasti aseistettu terroristi- tai sissiryhmä on kova pala jo erikoisyksiköillekin, olivat ne sitten sotilas- tai poliisiorganisaatiosta. Sotilaallisesti toimivia ryhmiä vastaan toimintavastuu siirtyy Puolustusvoimille.

Mikään organisaatio missään päin maailmaa ei kykene estämään joukkomurhaa, josta ei ole vähäisintäkään ennakkotietoa ja sen tekijä on valmis mihin tahansa. Tämähän on nähty joukkoampumisten kehdossa Yhdysvalloissa, jossa on eniten poliiseja suhteessa väkilukuun koko maailmassa, jos Kiinaa ei lasketa.

Viranomaisten toiminta on myös inhimillistä. Kaikista ei ole Ramboiksi. Ei välttämättä edes erikoiskoulutetuista poliiseista. Eikä päällystön käskyvalta riitä itsemurharynnäkön määräämiseen. Toiminnan on oltava tiedusteltua ja suunniteltua eikä siviiliuhreja saa syntyä viranomaistoiminnan yhteydessä. Collateral damage ei riitä selitykseksi, jos siviilivainajista löytyy poliisin käyttämiä erikoisluoteja.

Poliisin kaksi tärkeintä nyrkkisääntöä ovat a) tehtävän menestyksekäs hoitaminen ja b) työvuoron jälkeen terveenä kotiin.

Näistä syistä poliisiasemien in memoriam-taulut ovat yllättävänkin vähäsisältöisiä


Eerojuhani Vaarala #4107158 Kirjoittaja  Muokkaa
Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #4107145

Kosonen ei taaskaan ymmärtänyt lukemaansa.

Kirjoitan tämän nyt isolla että se erottuisi

PAIKALLE NOPEITEN TULEVIEN POLIISIPARTIOIDEN TÄRKEIN TEHTÄVÄ ON SITOA TERRORISTIT TULITAISTELUUN ITSENSÄ KANSSA – NIIN ETTÄ AMPUMISEN KOHTEENA OLEVAT SIVIILIT EHTIVÄT PAETA – JA ETTÄ ERIKOISJOUKOT EHTIVÄT PAIKALLE ELIMINOIMAAN TERRORISTIT.

Sitä paitsi terroristit saa sidottua tulitaisteluun yrittämättäkään ampua kohti siviileitä vaarantaen vaan ampumalla turvallisesti terroristien päiden yli jolloin he suojautuvat ja heidän tappotoimintansa estyy.

Kun tuo ei toimi niin se aiheuttaa eniten terrori-iskujen uhreja.

Aivan yks hailee on onko mitään koulutusta jos ei ymmärretä tuota asian keskeisintä ydintä




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat