Espanjan kansaneläketemppu suomalaisille - maksamalla 200 euroa kuukaudessa Espanja saa sille 2300 euron tuoton kuukaudessa.

 Espanjan kansaneläketemppu suomalaisille - maksamalla 200 euroa kuukaudessa Espanja saa sille 2300 euron tuoton kuukaudessa.


Espanja ja muut maat - joissa suomalaisia kansaneläkkeen saajia uhkaa pakko lähteä Suomeen pienen muutaman sadan euron kansaneläkkeen menettämisen takia - voisivat tehdä tämän tempun.

Koska sellaisia ihmisiä on Espanjassakin vähän - niin Espanja voisi maksaa heille kansaneläkkeen verran tukea.

Miksi - siksi että samalla kun nuo ihmiset puolisoineen muuten poistuisivat Espanjasta - niin he vievät mukanaan monta kertaa kansaneläkettä suuremman kulutuksensa pois Espanjasta - eli kun Espanjalle maksaisi kansaneläkettä vastaavan korvauksen vaikkapa 200 euroa kuukaudessa - niin sillä rahalla he saavat pysymään Espanjassa vaikkapa pariskunnan kulutuksen 2500 euroa kuukaudessa.

Maksamalla 200 euroa kuukaudessa Espanja saa sille 2300 euron tuoton kuukaudessa.

Eikö se kuulosta kannattavalta Espanjalle.

Ja Orpon hallitus ei saa sitä kulutusta Suomeen - vaan pitkän nenän.

Ps. Espanjahan on tässä malliesimerkki - muutkin valtiot voivat laskea samalla kaavalla miten halvalla he saavat turvattua ihmisten ostovoiman jos he joutuvat kansaneläkkeen leikkauksen vuoksi palaamaan Suomeen.


Iso pointti ja minun innovaationi on se mikä suhde kansaneläkkeen suuruudella on esim eläkeläispariskunnan ostovoimaan ja mitä taloudellisia seurauksia seuraamuksia siitä on eri tahoille. Kun se ostovoima pikkuruisen kansaneläkkeen leikkaamisen vuoksi vaihtaa maata.


Mutta emotionaalis-eettisestihän koko asiassa on kyse oikeiston ja monen varakkaan ilkeydestä niitä kohtaan joills ei mene hyvin tai asiat ovat vaakalaudalla. Koko tämä kansaneläkkeen leikkausasiahan on silkkaa vittumaisuutta.


Joka panee kysymään - onko Suomen kansassa eettistä sivistystä - minun vastaukseni on - varsin vähän.

 

Tässä maassa ei hyvä tahto loista näkyvästi juuri missään. Kaikkialla vallitsee lähinnä ilkeydellä suolattu välinpitämättömyys.


Eettinen operatiivisuus lähellä nollaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin