Yksityisen sektorin vimma saada julkiselta puolelta perustuu täydelliseen väärinkäsitykseen ja loogiseen kömmähdykseen

 Yksityisen sektorin vimma saada julkiselta puolelta perustuu täydelliseen väärinkäsitykseen ja loogiseen kömmähdykseen julkisen ja yksityisen sektorin rooleista.

Yksityinen sektori tekee arvoista rahaa.

Ja kun se pohtii miten saada julkisesta sektorista rahaa - niin keinojahan on kolme - leikataan palveluita yritysten verotuksen alentamiseksi - toisena keinona tehdä julkisia liikelaitoksia jotka "myy" palvelut asiakkaille eli leikitään yritystoimintaa julkisen sisällä - kolmannen rahaan keskittyneen keinon ollessa palveluiden tehostaminen.

Ja mikään niistä ei sisällä julkisen sektorin päätarkoitusta - julkinen sektori tekee rahasta arvoja - ei siis arvoista rahaa niin kuin yksityinen sektori.

Ja kun tuo yksityisen sektorin arvoista rahaa ideologiaansa sokeutunut oikeistojoukko lähtee viemään sokeaa ideologiaansa julkiseen sektoriin siltä rahaa hakien - niin ensimmäiseksi se leikkaa pois periaatteen "julkinen sektori tekee rahasta arvoja" - ja sitten tottakai se leikkaa palveluita ja samalla tuhoaa sitä laatua mitä rahasta arvoja ideologialla on yhteiskuntaan aikaansaatu.

Oikeiston säästövimmaiset on yhtä sokeita yhteiskunnan arvoille kuin avohakkaajat metsän monimuotoisuudelle, hiilinieluille kuin lajien säilyttämisellekin että kaikki puut vaan avohakaten kumoon että saadaan arvoista rahaa.

Ja tuossa yksityisen sektorin ja oikeiston sokeassa ahneessa leikkausvimmassa on ytimessä varsinainen itsepetospommi.

Kun sanotaan että julkinen sektori on tehotonta ja yksityinen sektori tehokasta.

Niin se on emävale - sillä sitä arvojen ja palveluiden laajaa kirjoa mitä julkinen sektori saa  aikaan tietyllä rahasummalla - ei yksityinen sektori saa lähellekään aikaan samoja arvoja ja palveluita.

Millä tavalla yksityinen sektori on siis tehokkaampi. En minä ainakaan keksi


Sitä paitsi - jos puretaan julkinen sektori ja annetaan yksityisen sektorin rakentaa se - niin rahasta arvoja periaatteen vuoksi yksityinen sektori rakentaa juuri saman julkisen sektorin kuin se esimerkiksi Suomessa on - paras periaateratkaisu niin rahojen arvotuoton kuin säästämisenkin kannalta.

Ongelma ei siis ole julkinen sektori - vaan se että yksityinen sektori ja oikeisto ovat asioita ymmärtämättömiä oman ideologiansa sokeuttamia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat