Ei voi mitenkään sanoa että EU:n tai lännen rivit rakoilevat - vaan ainoastaan eettis-poliittisesti mitättömyyteen itseään ohjaavat laitakulkijamaat murenevat entisestään

Ei voi mitenkään sanoa että EU:n tai lännen rivit rakoilevat - vaan ainoastaan eettis-poliittisesti mitättömyyteen itseään ohjaavat laitakulkijamaat murenevat entisestään


 Kun Saksa, Britit, Yhdysvallat, Pohjoismaat ja Baltian maat on lujina - kuten on ja pysyy - niin maailmanpoliittisesti vähäiset ja vähäisyyteen itsensä entistä enemmän työntyvät maat kuten Unkari, Slovakia myös Sveitsikin, Luxemburg ja Belgia joilla ei ole rahasta puutetta mutta loistavat kansainvälisestä vastuusta poissaolollaan uima-allas- ja urheiluauto-orientoituneilla arvoillaan jotka on myös puolustukseltaan niin muiden maiden pummeja että joku Venäjä pyyhkii niihin ylikävellessään jos pääsisi niin syvälle Eurooppaan ja saa pyyhkiäkin jos niin käy sillä niiden puolustuspummivastuuttomuus ei muuta ansaitse. Saatana.

Niin ei voi sanoa että EU ja länsi rakoilisivat - kyllä mainitulla ydinjoukolla yksi terroristi-Venäjä hoidellaan. 

Ainoa mihin suuntaan voi myös halveksien globaalin turvallisuuspoliittisesti katsoa on Espanja, Italia - ja myös Ranska jossa Macron oli jossain vaiheessa aikoja sitten sotilaallisesti pullisteleva mutta on nyt pelkkä maailmanpoliittinen kotihamsteri omassa pikku häkissään. 

Mutta silti - kunniakkaasti geoturvallisuuspoliittisesti suhtautuvat maat kyllä pärjää Venäjälle kaikissa olosuhteissa - nehän eivät sitä paitsi ole edes ryhtyneet vielä mihinkään sotilaalliseen tositoimeen.


Yle:

EU:n rivit rakoilevat

Kaikesta huolimatta Salonius-Pasternak ei näe merkkejä siitä, että Ukrainan merkittävimmät yksittäiset tukijat olisivat luovuttaneet maan suhteen.

EU:n yhteisestä tuesta päättäminen on kuitenkin käymässä mutkikkaammaksi.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán tapasi viime kuussa Putinin Pekingissä. Orbán on sen jälkeen luvannut estää kaikki EU:n yhteiset avustuspaketit Ukrainalle sekä maan liittymisen EU:n jäseneksi.

Unkarin hallitus saa todennäköisesti tukea Slovakian vastikään valitulta pääministeriltä Robert Ficolta. Jos Unkari saisi apua myös EU:n merkittävältä nettomaksajalta Hollannilta ja Geert Wildersiltä, vaikeuttaisi se Salonius-Pasternakin mukaan EU:n toimintaa ja avustusmahdollisuuksia merkittävästi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat