Miten se ei ole oikeuskanslerin mielestä turvapaikkakysymys - siis siirtolaisten hyvinvoinnin kysymys - että Venäjä työntää heidät Suomen rajalle eikä päästä heitä takaisin Venäjälle

 Miten se ei ole oikeuskanslerin mielestä turvapaikkakysymys - siis siirtolaisten hyvinvoinnin kysymys - että Venäjä työntää heidät Suomen rajalle eikä päästä heitä takaisin Venäjälle


Sehän on Venäjältä joukkomurhan yritys - josta se sysää vastuun Suomelle - Venäjä tekee joukkomurhayrityksen - ja työntää sen toteuttamisvastuun Suomelle.

Kun vastuu jäisi kokonaan Venäjälle - jos koko itäraja suljettaisiin.

Ainoa oikea ratkaisu lienee on että turvapaikanhakijat lähettää postitse turvapaikkahakemuksen - jonka ensivaiheessa käsiteltyään Suomi kutsuu hakijan Suomeen haastatteluun jos hakemus on hyväksyttävä. Tai haastattelu tehdään kunkin maan Suomen suurlähetystössä.

Se leikkaa salakuljettajatkin pois prosessista.

Ja on eri asia ja reitti työpaikan hakijoille joita Suomeen pyrkivät nuoret miehet taitavat lähes kaikki olla.


Yle

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen päätös torpata hallituksen uusi rajalinjaus herättää arvostelua. Oikeusministeri Leena Meri (ps.) kommentoi asiaa keskiviikkona.

– En tiedä millä perusteella hän on arvionsa tehnyt. Tämä ei ole turvapaikkakysymys tällä hetkellä. Kysymys on siitä, että turvallinen maa Venäjä lähettää ihmisiä rajalle. Tämä on turvallisuuskysymys.

Puumalainen linjasi tiistaina, että hallituksen uusi rajalinjaus ei tarjoa riittävästi mahdollisuuksia hakea Suomesta turvapaikkaa.

Vaikka hallituksen uudesta rajalinjauksesta ei ole selkeitä tietoja, kaikkien Venäjän rajanylityspaikkojen sulkeminen olisi hankaloittanut turvapaikanhakua. Turvapaikanhaun keskittäminen Helsinki-Vantaan lentokentälle ei olisi tarjonnut riittävää mahdollisuutta turvapaikanhaulle.

Poikkeukselliseksi arvostelun tekee se, että oikeuskansleri valvoo valtioneuvoston ja tasavallan presidentin toiminnan laillisuutta. Hän on siis ylin laillisuusvalvoja.

Leena Meren mielestä on virhe, että Venäjän rajan tilanteeseen suhtaudutaan ikään kuin se olisi turvapaikkakysymys.

– Hetki sittenhän meillä oli Venäjän kanssa tällainen tilanne: ukrainalaiset. Kaikki ovat varmasti viime päivinä huomanneet, että tämä on turvallisuuskysymys: yritetään vaikuttaa Suomeen. "

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat