Kolme juttua Suomen itärajasta ja siirtolaisuudesta

 Kolme juttua Suomen itärajasta ja siirtolaisuudesta

 

 

 

Voiko presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa julistaa Suomen itärajalle poikkeustilan niin että koko raja voidaan kokonaan sulkea.

 

Onko lännessä ajateltu - että kun ei tehdä Venäjälle strategista vastakiusaa - kuten asettamalla Tanskan salmiin tankkerikontrolli

Tai painostamalla Egypti luopumaan aikeestaan myydä Venäjälle helikopterin moottoreita.

Niin kun Venäjä hybridisahaa - kuten kenraali Pekka Toveri sen hyvin ilmaisee - yhä lähemmäksi lännen toleranssirajaa - niin että kohta ollaan sodassa Venäjän kanssa.

Kun vaihtoehto on että länsi vastakiristää Venäjää mm Tanskan salmien tankkerikontrollilla. Jolloin Venäjä joutuu maksamaan - ja maksattaa myös Kiinalla öljytoimitusten hankaloitumisella - hybridisahaamisestaan.

Lännen kannattaisi miettiä missä se voisi olla Venäjälle ja sen tukijamaille vastailkeä.

 

*******
 

 Näin selkeän rationaalinen ja eettinen linja on Virossa

PT-media

" Samaan aikaan kun Suomen rajavartiolaitos antaa tulijoille jaxuhaleja, niin Viron rajavartiolaitoksen johtaja sanoo, että tulijat ovat taloudellisia siirtolaisia, joilla ei ole mitään syytä hakea turvapaikkaa.

Näin sanoo Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen johtaja Egert Belichev:

– Viron rajoille Venäjältä yhtäkkiä saapuneet kolmansien maiden kansalaiset ovat pääsääntöisesti taloudellisia siirtolaisia, joilla ei ole mitään syytä hakea turvapaikkaa. En tiedä kaikkien tulijoiden motiivia, mutta heidän profiilinsa perusteella he ovat pääosin taloudellisia maahanmuuttajia.

Belichev puhuu selkokieltä, jollaista Suomessa selvästi ei ymmärretä.

– Kun katsomme tulijoita, jotka saapuvat rajoillemme, ja samat henkilöt, jotka ovat Suomen rajoilla, niin heidän taustatiedoistaan näkee, että heillä kaikilla on peruste oleskella Venäjällä. Heillä on Venäjän viisumit, oleskeluluvat jne. Toisin sanoen nämä henkilöt eivät ole yrittäneet saapua Venäjälle salaa tai laittomasti, vaan he ovat saapuneet Venäjälle täysin laillisesti. Sama kaava kaikkialla, tulijoilla on viisumi ja oleskelulupa Venäjällä, mutta heillä ei ole mitään perusteita oleskella Euroopan Unionin alueella. Silti he yrittävät päästä EU-alueelle, Belichev kertoo mm. Viron yleisradioyhtiö Err.ee:ssä.

Belichevin mukaan tulija, jolla on perusteita tai syitä hakea kansainvälistä suojelua, sellaisen henkilön asia kyllä käsitellään.

– Mutta kuten sanoin, niin suurin osa tulijoista on taloudellisia maahanmuuttajia eikä heille ole olemassa mitään perusteita tarjota kansainvälistä suojelua. Mutta jos hakemuksia jätetään, niin ne käsitellään suoraan rajalla nopealla aikataululla ja jos perusteita ei ole, niin ei ole pääsyä myöskään Viron maaperälle.

– Viestin pitää olla selvä; jos yrittää tulla Euroopan Unionin alueelle laittomasti ja puhtaasti taloudellisessa mielessä, niin silloin ei pääse Euroopan Unionin alueelle, Belichev sanoo, ja jatkaa:

”Viro suojelee ja vartioi rajojaan tätä tarkoitusta varten, ja me teemme kaiken mahdollisen pitääksemme Viron ja Euroopan unionin alueen turvallisena”

Rajavartiolaitoksen johtaja sanoo edelleen, että koko show on Venäjän järjestämä eikä mitään muuta. Venäjä ohjaa tulijat Viron rajalle ja rohkaisee heitä jatkamaan Viron puolelle. Sen jälkeen venäläiset sotilaat kuvaavat tulijoita ja pyrkivät saamaan hyvää propagandamateriaalia. Alla filmi, jossa reilu kymmenhenkinen seurue yritti saapua Viroon, mutta virolaiset rajavartijat käännyttivät heidät takaisin Venäjälle. Anelu ei auttanut. "

****

 

Eikö siirtolaisten lähtömaille voisi asettaa aiheellisesti maksun jos se ei vastaanota palautettavaa siirtolaista

Ja se maksu perustuisi tulomaalle aiheutettuihin kustannuksiin - ja perittäisiin lähtömaalta jostain rahavirrasta joka EU:n ja lähtömaan välillä tapahtuu.

Eli sen jälkeen siirtolaisten lähtömaille ilmaista siirtolaisuutta ei enää olisi - niiden siirtolaisten osalta jotka saavat palautuspäätöksen jota ei pystytä lähtömaan vastaanottohaluttomuuden vuoksi toteuttamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat