Ihmiset saa siis sitä mitä tilaavatkin - Ruovedelläkin - ajaessaan autoillaan terveydenhuollon lähipalveluiden yli.

Aforismi - se että asiasta tulee poliittinen tarkoittaa että tullaan tyhmiksi ja aikaansaamattomiksi.



Paljonko Suomi säästäisi katujen ylläpidossa, kansanterveydessä ja autoiluun liittyvän tuonnin vähenemisessä


 Jos tiheämmin asutuissa 4 km2 alueissa paikallinen liikenne siirrettäisiin lumettomaksi puoleksi vuodeksi kehoituksella tehtäväksi  - kävellen, pyöräillen ja skuuteilla autoilun sijaan.

Syystä - että kaikissa 4 km2 tiheämmin asutuissa alueissa on päivittäiset palvelut lähes jokaisella alle kahden kilometrin etäisyydellä - periaate jonka olen huomannut ja tuonut esiin useita kertoja. Ja on järjetöntä käydä kaupassa yli tonnin painoisella autolla muutaman kilon ruokakassi alle 2 kilometrin päästä keskimäärin vähintään joka toinen päivä.

Ja tämä asia on tosi ympäri maailmaa kaupungeissa, maaseutukunnissa, kaupunginosissa ja kylissä.

Ja yhtä tosi on fakta että ihmiset ympäri maailman 4 km2 asuinalueillaan tekee nuo lähipalveluihin kulkemisensa autoilla.

Kolmas tosi on fakta - että ihmiset tietävät miten joka suhteessa järjetöntä on heidän autoilunsa tuolla alueella.

Neljäs tosi fakta on että poliitikot noilla alueilla tietää miten järjettömän kalliiksi se autoilu tulee ympäristölle, julkiselle sektorilla katujen ylläpitokuluina ja yksityiselle ihmiselle paitsi autoilun aiheuttamina veroina sekä oman auton valtavina kuluina - eikä paikallispoliitikot tee asialle mitään.

Viides tosi fakta on että valtakunnan poliitikot Suomessa tietää noiden asioiden lisäksi - jotka olen heille viestinyt - myös sen viestimäni asian - että autoilu aiheuttaa kansantaloudelle valtavasti tuontia joka pitäisi viennillä kiriä kiinni - jolta voitaisiin säästyä - jos valtakunnan poliitikot tekisivät autoilun kansantalouskulutaakalle jotain - mutta eivät todellakaan tee mitään - vaan pyörivät vielä autovero polttoaineen hinta -yksinkertaisessa kokonaiskuvia ymmärtämättömässä maailmassa.

Jossa tärkeintä on että rahakas teknologia jyrää - aivan sama sille mitä se jyrää. 

Kuudes tosi fakta on että Orpon halllitus - sen sijaan että puuttuisi kansantalousraskaaseen autoiluun - leikkaa lähipalveluita terveydenhoidossa joilla satavarmasti tulee olemaan kysyntäkasvua väestön ikääntyessä.

Käytännössä siis kansantalouden tasolla - joka puolella Suomea - niin myös Ruovedellä.

Autoilu jyrää terveydenhoidon lähipalvelut viedessään järjettömälle lähiautoilulle terveydenhuollolta talousresurssit. Se kun on laskettavissa paljonko järjetön lähiautoilu kunkin asuinalueella kansantaloudelle aiheuttaa tuontia joka pitäisi viennillä kiriä kiinni.

Ihmiset saa siis sitä mitä tilaavatkin - Ruovedelläkin - ajaessaan autoillaan terveydenhuollon lähipalveluiden yli.

https://yle.fi/a/74-20061479

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat