Miksi Krim on Putinille ja Venäjälle strateginen munaus joka jouduttaa Venäjän tappion vyöryä


Miksi Krim on Putinille ja Venäjälle strateginen munaus joka jouduttaa Venäjän tappion vyöryä


Krimin myötä sodan häviämisen todennäköisyys on suurempi Venäjälle siksi - että Krim on niin konkreettinen rajattu alue jonka menettämisen varmuutta Ukrainalle lisää  nämä asiat

1. Se on liian iso saari liian lähellä liian pitkää mannerta joten sitä ei voi puoustaa laivastolla mantereeseen päin

2. Se on liian pienessä meressä

3. Se on silloilla yhteydessä mantereeseen mutta myös laivoilla - jotka kaikki ovat äärettömän haavoittuvia ja niin vaikea puolustaa että varmuudellahan ne tuhotaan

4. Se että se on liian pitkällä rantaviivalla liian lähellä mannerta merkitsee sitä että kun ukrainalaiset Hersonista työntyy meren rannalle niin silloin Krim on jo menetetty sillä ei siinä kauaa mene niin ukrainalaisten jalkaväki on Krimillä. Ja alkaa Venäjän asemien pommituksen Krimiltä.

5. Se ettei edes laivastoa Venäjä pysty pitämään Krimillä jonka Ukrainalaiset ilman omaa laivastoa ajoi pois - merkitsee kaikki edellä sanottu yhteenlaskien sitä.


Että käytännössä Krim on venäläisille arvoton edes lomapaikkana ja suorastaan taakka. Jolle paras mitä Venäjä voisi tehdä on itse ampua Kertsin sillat kappaleiksi - sillä muuten ukrainalaiset tulee niitä pitkin Venäjälle ja avaa sinne rintaman.

Krim on siis Venäjälle täydellinen munaus ja taakka - eikä vähiten siksi että sen joukot on kiinni pohjoisen rintamilla - eikä pääse puolustamaan meren rantoja Hersonista tulevilta ukrainalaisilta - joten on suuri vaara että Venäjän puolustus murtuu niin Hersonissa kuin pohjoisessakin - jolloin Venäjä käytännössä romahtaa Ukrainassa. Sillä jos ukrainalaiset pääsee meren rantaan Krimin kohdalle on vain ajan kysymys milloin Venäjän on lähdettävä niin Ukrainan mantereelta kuin Krimiltäkin.

Ja olisi länneltä täydellistä ääliöisyyttä - jos se ei osaa aseistaa ukrainalaisia edellä sanottuun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat