Jotta Venäjä voisi muuttua sille pitää luoda jännitteitä ja painetta - yksi tapa on vedota siihen mikä sille on tärkeää.

 Jotta Venäjä voisi muuttua sille pitää luoda jännitteitä ja painetta - yksi tapa on vedota siihen mikä sille on tärkeää.


Se että se on voinut luottaa Suomeen niin kauan - on sille tärkeää. Ei se siitä haluaisi luopua.


Nyt se kysyy - voiko Suomeen vielä luottaa Natoonkin liittymisen jälkeen - sille voi sanoa - että voi - mutta sille voi asettaa sopimusehtoja.


Kun olen jo lukuisia kertoja kirjoittanut siitä - että Suomi on ollut ja voi olla Venäjän rajan vartija niin Venäjän suuntaan niin myös lännen suuntaan jotta rajalla vallitsisi rauha - ja että Suomen täytyy itsenäisesti päättää Naton jäsenenäkin mitä itärajan suhteen tehdään - ja että se on kaikkien kolmen - Venäjän, Suomen että lännen etu - että Suomi vartioi rajaa niin Venäjän kuin lännen suuntaakin - niin sillä olen juuri ajanut sitä että Suomi pääsee neuvottelemaan ehtoja Venäjän kanssa tuolle asetelmalle. Minusta länsi on asetelman hyväksynyt hyvänä rauhan ehtona rajalle - ja Venäjäkin arvostaa sitä jo pelkästään siitä syystä että sen ei tarvitse niin paljon panna joukkoja Suomen itärajalle jonka takana sillä ei ole juuri mitään tärkeää paitsi Muurmanski ja Pietari. 


Siksi Venäjän intressissä olisi kaksi asiaa - se että Suomi pitää huolen rajan rauhallisuudesta Venäjänkin puolesta eikä konfliktoi sitä joka on myös Suomen intressi - ja - että Suomeen voi EDELLEENKIN LUOTTAA. 


Ja nyt minusta Venäjä on herännyt luottamuskysymyksen tärkeyteen - joka on sille niin tärkeä - että Suomi voi neuvotella ehtoja - että Suomi on Venäjänkin puolesta rajan vartija - ja ehto voisi olla että Suomi takaa Kannaksen demilitarisoinnin - vastineeksi sille - että Venäjä vapauttaa Karjalan Laatokasta Kantalahteen ja Suomen rajasta Vienanmereen välisen alueen siinä määrin itsenäiseksi ja demilitarisoiduksi - että Suomi voi madaltaa Suomen ja Karjalan valtion rajan niin matalaksi kuin Suomen ja Ruotsin rajan - niin että Karjala pääsee Suomen avulla kehittymään ja vaurastumaan vauhdilla - johon uskon että niin Suomi ja suomalaiset kuten karjalaisetkin ovat halukkaita.

Ja niin Venäjä, Suomi kuin länsikin saa rauhan rajansa Kannakselta Kantalahteen asti - ja sen päälle niin Pohjoismaat kuin Venäjäkin saa voimakkaan kasvupotentiaalin myötä Karjalan korkean hyvinvointitason ja myös ympäristösivistysalueen. Jonka talousvaikutus tietenkin heijastuu heti voimakkaasti myös Pietariin saakka. Joka siis projektina voisi olla ikäänkuin Kostamuksen rakennusprojekti 2 mutta paljon suuremmassa koko Karjalan alueen kehittämismitassa.


Ja tämä kaikki - vain sen kautta - että Venäjä ymmärtää luottaa Suomeen kuin aiemminkin eikä tärvele sitä typeryyksillään - Suomi ei satavarmasti tärvelisi luottamusta eikä tuota suurta luottamukseen perustuvaa Kannas-Karjala diiliä Venäjän kanssa - oli Venäjällä tai Suomessa vallalla kuka tahansa.


That it is what I as a whole mean.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat