Onko Venäjän täysin mahdotonta ymmärtää nämä kolme asiaa

Ei lännen valtiot koe yhteenkuuluvaisuutta sen takia että heillä olisi yhteinen vihollinen - Venäjä. Vaan siksi että läntinen vastuullisen vapauden demokratia on niin kiva ja toimiva joka saavuttaa koko ajan uusia asioita. Siksi Suomikaan ei koe Venäjää viholliseksi. Koska se ei auta ketään eikä mitään.


Onko Venäjän täysin mahdotonta ymmärtää nämä kolme asiaa


 1. Länsi ja Nato ei tule koskaan hyväksymään sitä linjaa millä Venäjä on kohdellut Ukrainaa 

2. Ne valtiot ja ihmiset jotka pyrkii Natoon, länteen, EU:hun - haluaa itse sitä - ei niitä pakoteta siihen.

3. Ei se ole lännen, Naton eikä EU:n vika - että Venäjä ei saa "kavereita" kuin väkivallalla, lahjomalla tai sen kautta että on yhteinen vihollinen - länsi.

Ei Venäjä ole lännen vihollinen. 

Vaan lännen mielestä Venäjä epäonnistunut siinä jossa länsi on onnistunut - vastuullisessa vapaudessa. Venäjä sen sijaan vie alistamiltaan valtioilta, kansoilta ja ihmisiltä sekä vapauden että vastuun - ei ihmiset Venäjällä vastaa mistään - diktaattori vastaa ja myös määrää kaikesta. Jopa siitä että jos et hyökkää itseäsi tapattaen eteenpäin niin omat sotilaat tappaa sinut takaapäin. Kauheaa valtiollista sairautta. Jollaista länsi ei voi edes kuvitella itse tekevänsä.

Venäjä käyttäytyy toisia valtioita kohtaan kuin entinen poikaystävä - että kun nainen ei halua enää miestä - niin mies ryhtyy stalkkaamaan, pakottamaan ja väkivaltaiseksi.

Länsi sen sijaan ei ole väkivalloin pakotettu diktatuuri - vaan joukko ihmisten itsensä haluamia ja vapaasti valitsemia asioita demokratian kautta ja puitteissa.

Vapaus - sitä Venäjä ei ymmärrä, osaa, hallitse eikä suvaitse.


Yle

" Rjabkov mainitsee, että Venäjän mielestä nykyisen turvallisuuskriisin perimmäinen syy on Naton tuhoisa politiikka, joka on täynnä Venäjä-vastaisia lähestymistapoja ja joka pyyhkii täysin pois ehdotukset ja aloitteet, joita Venäjä esittää vaihtoehtoina nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi. "


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat