Halla-ahon vihjeilmaisut ja perussuomalaisissa valtaan eteneminen

Halla-ahon vihjeilmaisut ja perussuomalaisissa valtaan eteneminen



 Osa Timo Anderssonin blogista


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timoandersson/rasismi-ja-kieli-jalkimmaisen-avulla-perussuomalaisten-eraat-poliitikot-ovat-toteuttaneet-jo-pitkaan-rasismia/#comment-3963018


" Purran käyttämä ilmaisu ”musta säkki” on tästä näkökulmasta todella loukkaava.


Ei-kirjaimelliseen ns. vihjemerkitykseen kuuluu kuvainnollinen tai vitsailuna puolusteltu kielen käyttö, jolla ei ole toteavaa sisältöä; vaan se on varsinaisen sisällöllisen kielen lisänä, jolloin jälkimmäisellä todetaan faktat.


Mikä milloinkin on Jussi Halla-ahon ilmaisema faktasisältö, hänen tapanaan on aina ollut kielellisine keinoineen ”antaa ymmärtää” sellaista, mikä osuu rasistisesti maahanmuuttajiin. Vaikutusta tuodaan merkitysylijäämällä, joka on pilkkaamista, vähättelyä, loukkaamista jne. "


Oma kommenttini


Purran "musta säkki" ilmaisussa on juuri vihjausrasismia - koska   musta säkki on jätesäkin ulkoinen olemus - jota vihjaussisältöä korostaa Purran jatkoteksti - että musta säkki paljastuukin ihmiseksi kun se vetää perässään pieniä ihmisiä.


Kysymys kuuluukin - onko "mestari" Halla-ahon suosioon pääsyn reitti ollutkin se että keksii hyviä rasistisia vihjausilmaisuja. 


Jos puhutaan perussuomalaisten valtaanpääsyn dynamiikasta.


Ps. Perussuomalaisten perusvirhe on siinä - että he juuri rasistisilla ilmauksilla leikkimisellä itseisarvoisesti Halla-ahon tapaan - estää ongelmien kriittisen kohtaamisen - sillä oikeusvaltio ei hyväksy rikollisia keinoja yhteiskunnan kehittämiskeinoina. 


Jolloin rasistinen kieli estää kritiikin etenemisen. Ja oikeusvaltion ongelmaksi jää rasismi eikä sen rikollisella tavalla ilmaistut ongelmat.


Siksi perussuomalaisten pitäisi suoriutua eroon rasistisella kielellä leikittelevistä jäsenistään - sillä he sahaavat perussuomalaisten omaa oksaa.

Kommentit

Otu sanoi…
Oijoi. Vastauksesi yhdestä kappaleesta jäi ilmeisen vahingossa sana ”rasismi” pois. Pientä tarkkuutta, jos saan pyytää.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin