Erityinen huomio pitää Suomen puolustusvoimissa kiinnittää siihen - että kaikki epäasiallinen kohtelu AINA HEIKENTÄÄ SOTILAAN TAISTELUKYKYÄ
Erityinen huomio pitää Suomen puolustusvoimissa kiinnittää siihen - että kaikki epäasiallinen kohtelu AINA HEIKENTÄÄ SOTILAAN TAISTELUKYKYÄ
Jos ei ole mitään todellista perusteltua syytä rangaista - tai oikaista jonkun toimintaa joka on normaalia - niin kaikilla muilla negatiivisilla suhtautumisilla on aina sotilaan taistelukykyä heikentävä vaikutus - aina.
Siksi nämä tutkimustulokset sotatieteen dosentti Käihkön kolumnissa on huolestuttavia - epäkouluttaako simputtavat paskiaiset ja muuten kiusaavat ihmiset sotilaita varusmiespalveluksessa.
Eli kun puolustusvoimat kouluttaa sata prosenttia varusmiehistä hyviksi sotilaiksi niin heistä kiusaajien toimesta epäkoulutetaan kiusaamalla huonommaksi sotilaiksi naisista 36 prosenttia ja miehistä 19 prosenttia. Nehän ovat hirveitä lukuja - koko Suomen armeijasta n 300 000 reserviläistä.
Eikö tästä Suomen puolustusvoimien parhaan suorituskyvyn turvaamiseksi - asiattomien sotilaiden vaikutukselta - pidä tehdä tämä johtopäätös.
Kiusaavat varusmiehet pitää heti panna samantien maitojunaan ja kiusaava kantahenkilökunta pysyvästi erottaa Puolustusvoimista ja tuomita menettämään sotilasarvonsa.
Heitähän on sittenkin vain korkeintaan kymmenen tuhatta koko armeijasta.
Lisäksi - sellaiset henkilöt ovat lähes aina persoonaltaan epävakaita joilla todennäköisimmin hermo pettää ja iskee hölmöilevä emotionaalisuus päälle ja jotka todennäköisimmin syyllistyy sotarikoksiin ja lähes aina ovat niitä jotka luovat turhia jännitteitä muuten yhtenäisesti toimivaan joukkoon.
Joten heidän maitojunaan laittaminen ei ole mikään menetys. Eikä vähiten siksi että epävakaina persoonina he ovat ensimmäisiä jotka saattavat vaarantaa koko joukon hengen.
Yle
" On perusteltua kysyä, pitäisikö armeijan ottaa kasvatuksellinen roolinsa tosissaan?
Päätelmää tukee myös varushenkilöille tehty niin sanottu loppukysely. Esimerkiksi viime vuoden toisen saapumiserän naisista kiusaamista oli kokenut yli 36 prosenttia ja sukupuolista häirintää vajaat 35 prosenttia. Miesten vastaavat luvut olivat noin 19 ja 3.
Kukaan ei tietysti oleta, että Puolustusvoimat yksin pystyy täysin kitkemään ongelmia, joista kärsitään myös ympäröivässä yhteiskunnassa. Silti on perusteltua kysyä, pitäisikö armeijan ottaa kasvatuksellinen roolinsa tosissaan. "
Kommentit