Kun puhutaan väestönkasvusta ongelmana niin pitää kysyä tämä kysymys

Johtopäätös - teknologiasta ja materialisnista on tullut elämän helpottajan sijasta ihmiskuntaa kaikin tavoin tuhoava tauti.

Kun puhutaan väestönkasvusta ongelmana niin pitää kysyä tämä kysymys.

 Miksi teknologian annetaan kasvaa ja laajentua rajattomasti - kun se on päädynamiikka materialistisine kasvuideologioineen joka aiheuttaa niin ilmastonmuutosta kuin monimuotoisuuden haittoja niin luonnossa kuin ihmiskunnassakin.

Kun taas se että ihmiset perustavat perheitä joissa voivat saavuttaa suurta onnea ja elämäntarkoitusta - vaatii maailmalta pohjimmiltaan muuta kuin teknologista materialistista kasvua - nimittäin näitä - ruokaa josta ihminen saa fyysistä ja henkistä energiaa - joilla voi toteuttaa perheen lisäksi näitä aineettomia arvoja - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensäkehittäminen ja luontosuhde.

Joissa ei ole itsessään mitään ratkaisevasti luontoa tuhoavaa ja tuottaa hyvinkin vähällä rahalla ja materialismilla onnea.

Eikä pääongelma ole väestön määrä vaan se miten maata käytetään - ruuantuotantoon vai muuhun. 

Kun taas teknologinen ja materialistinen vie mm autoilulla valtavan määrän viljelykelpoista maata. Voi sanoa jopa - teknologia on syrjäyttänyt myös metsätaloudessa lehtivihreää joka on maapallon hyvinvoinnin päädynamiikkoja.

Josta voimme päätellä.

Teknologian ylivalta on elämä- ja ihmiskielteistä - jo siinä merkityksessä että pelkkä automaatio syrjäyttää satoja ellei miljardeja ihmisiä heidän omasta elämästään ja onnestaan.

Mitä edellä esittämäni ei-teknologiajohtoinen ja ei-materialismijohtoinen vaihtoehto ei sen sijaan tee.

Teknologia syrjäyttää ihmiset toisistaan - joka näkyy jo siinä että ihmiset seurustelee yhä enemmän älypuhelinten kuin toistensa kanssa.

Johtopäätös - teknologiasta ja materialismista on tullut elämän helpottajan sijasta ihmiskuntaa kaikin tavoin tuhoava tauti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat