Purran "musta säkki" viestin ja perussuomalaisten rasismin analyysi

Purran "musta säkki" viestin ja perussuomalaisten rasismin analyysi

https://yle.fi/a/74-20042459

Yle:

 "Kataja pitää Riikka Purraan kohdistuvia rasismisyytöksiä ”ajojahtina”. Hän puolustaa kirjoitusta, jossa Purra puhuu musliminaisista ”mustina säkkeinä”.

– Eihän burkan käyttö kuulu länsimaisiin arvoihin. Purra halusi tekstillään sanoa, että naisten arvoa pitää kunnioittaa uskonnosta huolimatta."


Tuon kommentin analyysia.

1.On diskriminointia sanoa ettei burkan käyttö kuulu länsimaisiin arvoihin. Ja eikä sillä ole mitään laillista perustaakaan. Missään ei sanota ettei burkan käyttö kuulu länsimaisiin arvoihin.

 Perussuomalaisethan toimivat tässä kuin Iran että - huivin käyttö kuuluu islamin arvoihin - joka on sama kuin sanoa Suomessa ettei burkan käyttö kuulu länsimaisiin arvoihin.

Persut putoaa siis täysin samaan ÄÄRISUVAITSEMATTOMAAN KUOPPAAN kuin Irankin.

2. Kun Purra puhuu mustista säkeistä jotka tunnistaa ihmisiksi siitä että he vetävät pieniä lapsia perässään.

Niin hän ei kunnioita sen ihmisen ihmisarvoa joka burka päällä kulkee.

Siten sanoa että naisen arvoa pitää kunnioittaa uskonnosta riippumatta on ristiriidassa sen kanssa. Sillä miten voi kunnioittaa jonkun naisen arvoa jos ei kunnioita ensin hänen ihmisarvoaan - yksilönä - sillä ihmisarvon kunnioittaminen on YKSILÖN ihmisarvon kunnioittamista.

Josta voi myös päätellä että ainakin kommentoijan mielestä naisella ei ole ihmisarvoa kun hän kulkee burka päällä. 

Se kun voi olla niinkin että nainen on voinut itse valita tai valita alistumisen että hän kulkee burka päällä. Ja molemmissa tapauksissa hänellä ei ole Purran mielestä ihmisarvoa.

Joka tarkoittaa sitä että nainen burka päällä ei ole ihmisarvoinen - ja vaikka hän olisikin kulttuurinsa uhri niin siitä huolimatta hänet - yksilönä - tuomitaan ei-ihmisarvoiseksi.

Ja kun hänet tuomitaan vielä myös maahanmuuttajana epätoivotuksi.

Niin hänet on persujen puolesta yksilönä tuomittu neljästi ihmisarvonsa menettämään.

1. Siitä että on kulttuurinsa uhri

2. Että hän kantaa päällään burkaa

3. Että hän on maahanmuuttaja.

4. Että hän on naisena kantamassa burkaa.


On aika kohtuutonta että perussuomalaiset tuomitsee näin monta kertaa ihmisyksilön ihmisarvottomaksi - asioista joille hän ei voi mitään kulttuurinsa uhrina. Ei yleensä edes silloin vaikka on itse valinnut käyttää burkaa - sillä etenkin islamilaisessa kulttuurissa kasvaminen lapsesta lähtien on niin iso voima että harva yksilö etenkään mielenrauhaansa menettämättä siihen pystyy. Suomessa löytyy samankaltaista vanhoillislaestadiolaisuudesta.

Ja samaan aikaan kun perussuomalaiset lataa kaiken islamiin liittyvän kritiikkinsä käytännössä kaikista syytöksistä syyttömiin yksilöihin.

Niin samaan aikaan perussuomalaiset eivät käy minkäänlaista todellista kriittistä keskustelua islamista, islamistisista valtioista jne.

Se on raukkamaista. Että ladataan kaikki toisen kulttuurin synnit sieltä tulleiden yksilöiden niskaan.

Ei he asioille mitään mahda - imaamit islamistisissa maissa mahtaa. Missä näemme perussuomalaisten ja muidenkaan äärioikeistolaisten kulttuurikritiikkiä islamia ja islamistisia maita ja imaameja kohtaan. Emme missään.

Tästä kaikesta voimme tehdä johtopäätöksen - perussuomalaisten rasismi on pohjimmiltaan pelkkää ihmisvihaa siihen valikoituja ihmisiä vastaan - joilta yksilöllisyys viedään epäreilulla tavalla - asettamalla heidät heidän ihmisarvonsa vievän pilkan kohteeksi - sillä että heidät asetetaan edustajiksi sille kulttuurille josta he ovat tulleet.

Todiste tästä on myös se että he pilkkaa afrikkalaisiakin tai kansalaisuuksiakin kuten sanomalla turkkilaisapinat.

Eli persujen ydinongelma on yksilöllisten jäsentensä ihmisviha ja valikoitujen ihmisryhmien pilkkaamisenhalu. 

Ja hassuinta nyt tässä kaiken kaikkiaan on se - että minä näin kritisoidessani persuja - olenkin heistä poiketen se joka aidosti kritisoi islamia ja islamistisia maita.

Kuten sanomalla - islam kuten muutkin uskonnot pitää myös islamistisissa maissa 

1. Määritellä ihmisen yksilölliseksi yksityisasiaksi - jollaisena voimme sitä myös kunnioittaa sen pysyessä laillisuuden rajoissa

2. Uskonnot ja kirkot mukaan lukien islam pitää erottaa valtiosta ja politiikasta.

3. Vain noin voidaan saavuttaa yksilönvapaus uskontojen suhteen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat