Suomen rooli lännen turvallisuuspolitiikassa

Suomen rooli lännen turvallisuuspolitiikassa

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/2023/07/onko-natolla-enemmankin-valmiusarmeija.html

 " NATO:n suurin riski suomalaisille onkin juuri siinä, että sotilaalliset taitavat suomalaiset joutuvat tapattamaan itsensä jonkun italialaisen kenraalin mitalinhimossa antamisen typerien ohjeiden johdosta. Toisaalta osaavat suomalaiset kenraalitkin tapattaa omiaan "



En minä usko että Suomessakaan tämä johtajanäkökulma on täysin kunnossa vaikka uskonkin että blogissa kerrotun mukaisesti rivisotilaat on pitkälti kyvykkäitä itseään johtamaan annetussa tehtävässä. Se miten suomalaiset duunarit ja muut tekee työelämässä hommansa - vaikka ovatkin aivan liian kapeakatseisen ja asenteellisen itsekkäitä - hoitaa hommansa sodassa niin kuin pitää.


Ongelma on siinä että todella hyvien johtajien seulomista esiin ei ole tähän saakka ymmärretty kun ei ole varmaan ymmärretty sen ideologiaakaan kuten sen blogissa esitän.


Mutta Suomen asema on sikäli parempi useimpiin muihin maihin verraten että sodan suoritustaso on sitä mitä esitän. Eli täysoperatiiviseen tasoon on helpompi päästä uudella johtamisideologialla.


Mitä tulee siihen että suomalaisia aiotaan tapattaa muualla - on helppo torjuva vastaus.

Ei kiitos - meillä on 1300 km maaraja ja rannikot päälle - ja sen takana meitä 5,5 miljoonaa suomalaista vastassa 144 miljoonaa venäläistä. Eiköhän meillä ole siinä ihan tarpeeksi lännen turvallisuuspolitiikan työsarkaa. Jolla me suojelemme länttä sillä että hoidamme sen hyvin.

Korottakaa te muualla sotilaallista kykyänne - tulemme kyllä mielellämme kouluttamaan sitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat