Maailma menossa yhä arvo- ja etiikka- sekä realismitietoisempaan suuntaan ja niin pitääkin

 Maailma menossa yhä arvo- ja etiikka- sekä realismitietoisempaan suuntaan ja niin pitääkin


Tämä maailma on menossa siihen - ja syytä onkin  - että se katsoo yhä enemmän arvo- ja etiikkapohjaa kaikessa - myös päättäjissä - ja pitääkin.

Enhän minä laisinkaan pidä siitä mitä islamistisissa maissa tehdään ihmisarvolle ja olenkin sitä mieltä että uskonnot pitää olla yksityinen valinta eikä olla valtiollinen ja poliittinen asia ollenkaan - etenkin kun on paljon realistisempi ja käytännölliskäyttökelpoisempi etiikka olemassa eettis-realismin etiikassa kuin mitä uskonnot voivat tarjota.

Mutta en minä niin tyhmä ole että ottaisin toisen vieläkin epätoimivannan ideologian eli rasismin ja natsismin niiden tilalle.
Siinähän joutuu ojasta allikkoon.

Siksi käännän kriittisen vaativan katseeni ja kielenkärkeni molempiin - sekä islamiin että rasismiin ja natsismiin.

Niiden molempien on muututtava. Tämä on ollut selvämäärätietoinen linjani koko ajan. Ja pysyy.

Ja tämän takana varmasti on suurin osa järkevästi ja eettisesti ajattelevista ihmisistä. Siksi katson olevani tässä asiassa johtavia kärkinimiä jopa globaalissa mittakaavassa. Koska osun täsmälleen oikeisiin kohtiin siinä miten asioita pitää tässä viedä eteenpäin.

Kaiken tämän vuoksi olen myös voimakkaan ja peräänantamattoman kriittinen Putinin hallinnon toimintaan ja sen arvioinnin mukaan myös sen oikeuteen olla ollenkaan vallassa.

Kaikkea ajatteluani ohjaa eettis-realismini ja sen etiikka.


Suurimpia perussuomalaisten loogisia mokia on - että he sotkevat täydellisesti maahanmuuttajissa kulttuurisen systeemitason virheet  tai tekijät yksilötason vastuiden kanssa. Että maahanmuuttajat olisivat jotenkin yksilöinä vastuussa islamista, kansallisuudesta, ihonväristä jne.

Näin sanoen ampuen tykillä perussuomalaisten kenties suurimpaan perusvirheeseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat