Tämähän vaikuttaa siltä että Venäjä on demokraattisten keskustelujen edessä

 Tämähän vaikuttaa siltä että Venäjä on demokraattisten keskustelujen edessä


Että diktatuuriin tuli julkisten tapahtumien kieltämisen vuoksi internetin vapauden kautta railo - jota ei voikaan enää sulkea.

Koska internetiä ei voi enää sulkea.

Yle

Viranomaiset loivat painekattilan

Kun julkiset tapahtumat oli käytännössä estetty, jännitteille ei jäänyt rauhanomaista purkautumisväylää.

Keskustelu Gazan ahdingosta siirtyi Telegram- ja Whatsapp-viestipalveluihin, blogeihin ja Instagramiin. Siellä huhut ja disinformaatio liikkuvat sukkelasti.

Kun kansalaisilla ei ole juuri mahdollisuuksia vaikuttaa tasavallan johdon valintaan, poliittinen elämä on siirtynyt virallisten instituutioiden ulkopuolelle, erilaisiin etnisiin ja uskonnollisiin yhteisöihin.

Ne voivat mobilisoitua toimintaan tehokkaastikin. Dagestania pahoin koetelleen koronapandemian aikana väestön sosiaalinen aktivismi auttoi pelastamaan ihmisiä ja pitämään yllä paikallista kontrollia.

Toisaalta tällaisen epävirallisen järjestäytymisen seurauksena voi olla myös ylilyöntejä, hallitsematonta ”suoraa demokratiaa”.

Esikatselukuva
Venäjän presidentti syytti Yhdysvaltoja epävakauden lietsomisesta Lähi-itään ja kaikkialle maailmaan.

Vallanpitäjät sysäävät vastuuta ulkoisille voimille

Sosiologi Abdulhalikov sanoo, että alueellisten vallanpitäjien pitäisi kanavoida väestön tuntoja rauhanomaisiin julkisiin keskusteluihin ja solidaarisuudenosoituksiin palestiinalaisille. Myös juutalaisyhteisöjä pitäisi kuulla siitä, kohtaavatko he jotain syrjintää.

Abdulhalikov kuitenkin pelkää, että kaikkia viikonlopun tapahtumiin osallistuneita aletaan demonisoida ja viranomaiset pyrkivät lähinnä näyttäviin oikeusprosesseihin säilyttääkseen kasvonsa Moskovan silmissä.

Alueen vallanpitäjät voivat yrittää pelastaa asemansa syyttämällä kaikesta Ukrainaa ja sisäisiä pettureita, ”viidettä kolonnaa”.

– Vallanpitäjien eli Dagestanin hallituksen vanhuksien mukaan nuorison huonoon käyttäytymiseen ovat aina syyllisiä ulkomaalaiset. Näitä ovat joko ukrainalaiset tiedustelupalvelut tai länsi tai LGBT-liike tai jotkin islamilaiset provokaattorit ja niin edelleen, Abdulhalikov naurahtaa.

– Se on tietenkin vain heidän keinonsa välttää vastuuta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat